Naomi Campbell je ena najbolj uspešnih manekenk na svetu.. Foto: Reuters
Naomi Campbell je ena najbolj uspešnih manekenk na svetu.. Foto: Reuters
Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford
Deseterici najperspektivnejših manekenk napovedujejo svetlo prihodnost. Ali bodo tako uspešne kot Linda, Christy in Cindy?

Znano je, da manekenski posel ni večen, saj se v svetu mode vsak dan znova pojavljajo novi mlajši obrazi, ki zasenčijo starejše kolegice. Dosežek je že, če manekenka obstane med najbolj zaželenimi manekenkami dve leti, saj kruti modni svet vsak dan znova išče mlajše, nove in drugačne obraze.

Modni svet se še ni naveličal ostarelih manekenk
A so Naomi Campbell, Kate Moss in Linda Evangelista kljub novim obrazom še vedno med najbolj zaželenimi supermodeli, ki bodo za vedno zapisani v svet mode z velikimi črkami. To dokazujejo tudi zadnje oglaševalske kampanje prestižnih blagovnih znamk, ki so za zaščitne obraze novih kolekcij najeli prav "ostarele" supermanekenke.

Zamenjava za Naomi in Lindo ... misija (ne)mogoče
Ali med nešteto novimi obrazi niso našli dostojne zamenjave za Naomi, Kate, Lindo in druge lepotice? Kdo sploh so novi obrazi na modnem nebu? Spletna stran Style je objavila seznam desetih manekenk, ki jim napovedujejo svetlo prihodnost v krutem manekenskem svetu. Čas bo pokazal, ali bodo te dosegle svetovno slavo, kot so jo dosegle njihove starejše kolegice.

V spodnji fotogaleriji si poglejte, ali je katera izmed desetih najperspektivnejših manekenk sposobna z modnega prestola vreči Naomi, Kate, Lindo, Stephanie, Heidi idr.

D. S.