Clintonova je običajno oblečena v enobarvne kostime, ki ničesar ne prepuščajo domišljiji. Takole elegantno jo vidimo le redko. Foto: EPA
Clintonova je običajno oblečena v enobarvne kostime, ki ničesar ne prepuščajo domišljiji. Takole elegantno jo vidimo le redko. Foto: EPA

Še vedno ni jasno, kakšen videz bo za veliki dan izbrala Michelle Obama, ki je modne kritike že večkrat navdušila s svojimi oblekami, še več, postaja prava modna ikona.

Priznani modni oblikovalec Oscar de la Renta pa je razkril, da se je nanj za to priložnost obrnila prihodnja državna sekretarka Hillary Clinton, ki jo je de la Renta oblekel že na dan, ko je njen mož Bill postal stanovalec Bele hiše.

De la Renta je dejal: "Hillary bo v torek nosila res čudovito obleko. Bo rožnate in sive barve z zelo lepimi vezeninami." "Potožil" pa je, da imata s Clintonovo večno "bitko", ker sama želi biti vedno zapeta do vratu, on pa, da bi pokazala vsaj malo kože.

Vedno zapeta do vratu
"Pri oblačenju je zelo sramežljiva gospa, zato se vedno pričkava o globini izreza na vratu. Spomnim se, da sem jo pred leti na neki zabavi v Metropolitanskem muzeju prvič videl z nekoliko globljim izrezom. A že naslednji trenutek je imela okoli vratu ovit šal, ki je zakril vso kožo. Vsakič, ko sem ji ga potegnil dol, si ga je popravila nazaj, saj ji je bilo zelo neprijetno, ko je imela razkrita ramena."

De la Renta je polaskal tudi Michelle Obama: "Menim, da je to ženska za 21. stoletje, za povrh pa je tudi videti čudovito. Zagotovo bo izjemna prva dama ZDA."

A. P.