Igralca sta se za nekaj časa prelevila v manekena. Foto: EPA
Igralca sta se za nekaj časa prelevila v manekena. Foto: EPA

Poleg avstrijsko-nemškega igralca v novi kampanji za moška oblačila italijanske znamke Prada nastopata tudi angleški igralec Ben Whishaw, ki se je izkazal v filmu Parfum, in ameriški igralec Ezra Miller, ki je zaigral ob boku Emme Watson v filmu The Perks of Being a Wallflower. Zvezdnike, ki so si nadeli oblačila za jesen in zimo 2013, je v fotografski objektiv ujel David Sims.

Pri Pradi so tako dopolnili dolg seznam zvezdniških imen, s katerimi so že sodelovali pri kampanjah. Med najodmevnejšimi moškimi so bili Gary Oldman, Willem Defoe, Benicio Del Toro, Toby Maguire in Adrien Brody.

Za lepega igralca so se odločili tudi pri francoski modni hiši. Po številnih namigovanjih so pri Diorju potrdili, da bo novi obraz dišave za moške angleški igralec Robert Pattinson, ki je zaslovel z vlogo vampirja v sagi Somrak.

O sodelovanju s Pattinsonom so iz Diorja sporočili: "Z veseljem naznanjamo, da se bo pridružil privilegiranemu krogu Diorjevih obrazov. Fotografije je posnel ameriški umetnik Nan Goldin, oglas pa francoski režiser Romain Gavras." Niso pa razkrili točnega datuma, kdaj bodo fotografije in oglas predstavili javnosti.