V noči na ponedeljek se je Cindy ob filmskih zvezdnicah sprehodila po rdeči preprogi Zlatih globusov. Foto: EPA
V noči na ponedeljek se je Cindy ob filmskih zvezdnicah sprehodila po rdeči preprogi Zlatih globusov. Foto: EPA

pevke in resničnostne starlete."

Manekenkam te dni ni lahko, saj jim hollywoodske zvezdnice kradejo delo, je potarnala supermanekenka iz 90. Cindy Crawford, ki je skupaj z Lindo Evangelisto, Naomi Campbell, Christy Turlington, Tatjano Patitz in še nekaj drugimi dolgonogimi kolegicami utemeljila pojem supermodela, pravi, da je dandanes mladim manekenkam veliko težje. Glavni krivec: Hollywood.

Ko je bila sama na začetku kariere, je bilo vse drugače, pravi zdaj 48-letna mati dveh najstnikov. Po njeni poti že stopa 13-letna hči Kaia. Kaii želi Crawfordova, ki je poročena s poslovnežem Randejem Gerberjem, vcepiti zavedanje, da bolestno suha postava ni zdrava: "Želim ji pokazati, da svoje telo sprejemam tako, kot je, in se ne zaničujem, ker nisem suha kot trlica ali jem le solato brez polivke ... uživam v hrani, a hkrati tudi telovadim." Kdaj pa kdaj se pregreši celo s sladoledom, a z otroško porcijo, je še dodala.

"Razlog, da smo sploh dobili supermanekenke, je bil ta, da so hollywoodske igralke želele, da jih jemljejo resno. Niso želele, da bi bila rdeča preproga kot modna brv, dandanes pa je točno tako. In manekenke so z veseljem vskočile. Kar naenkrat moda ni pomenila le revije Vogue in visoke mode, ampak smo bile kot nekakšne rockzvezdnice," se še spominja Cindy v pogovoru za britanski tabloid Evening Standard.