Claudia je visoka 180 centimetrov, njene mere so 95-62-92 in prihaja iz bogate odvetniške družine na zahodu Nemčije. Foto: EPA
Claudia je visoka 180 centimetrov, njene mere so 95-62-92 in prihaja iz bogate odvetniške družine na zahodu Nemčije. Foto: EPA

"V zadnjih 20 letih sem se temu cilju, da bi na oblekah pisalo moje ime, že tolikokrat približala, a se mi čas nikoli ni zdel pravi. Zdaj se mi zdi, da sem se končno odločila. A tudi pri modnem oblikovanju se ne bom šla polovičarstva. Če se bom podala v ta posel, si bom zamislila le oblačila, ki bi jih tudi sama želela nositi," je britanskim medijem povedala 39-letna nemška lepotica.

Claudia se je od modnih stez poslovila pred časom in trdi, da ni prav nobene možnosti, da bi se vrnila na sceno kot manekenka.

Plavolaska, ki je bila kar pet let v zvezi z ameriškim čarovnikom Davidom Copperfieldom, od leta 2002 pa je poročena z britanskim filmskim producentom Matthewom Vaughnom, velja za eno najuspešnejših manekenk vseh časov. Ob Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Lindi Evangelisti in Christy Turlington velja za članico "največjih šestih" supermanekenk iz 90. let.

Pojavila se je na več kot 500 naslovnicah revij, revija Forbes pa njeno premoženje ocenjuje na okoli 55 milijonov ameriških dolarjev.