Trajalo je nekaj minut, da je občinstvo na pariškem tednu mode ugotovilo, da je Balenciagino revijo za pomlad/poletje 2023 odprl nihče drug kot slavni ameriški raper. Ye se je prvič pojavil kot model na modni brvi.

Poudarek črne barve, v kateri je bil od glave do pete odet tudi Ye, ni le naklon distopiji, ampak moč črne, da poudari pretirane silhuete, ki so zaščitni znak Balenciaga preteklosti in sedanjosti.

Balenciagin kreativni direktor, Demna Gvasalia, je kolekcijo predstavil z idejo, da osebna identiteta predstavlja bojno polje.

"Potreben je pogum in vztrajnost, da resnično prevzamemo svojo identiteto in kdo v resnici si," se glasi del njegove izjave. "In bolj kot se trudiš biti to, kar si, bolj prejemaš udarce v obraz ... Izziv je vstati in nadaljevati hojo proti svojemu resničnemu jazu, potem ko si bil pretepen in podrt."

Oblikovalec je povedal še: "Odločil sem se, da ne bom več pojasnjeval svojih kolekcij in verbaliziral svojih dizajnov, ampak da bom izrazil stanje duha. Moda je vizualna umetnost in vse, kar potrebujemo, je, da jo vidimo skozi oči nekoga … Ali ti je to všeč ali ne."

Kljub blatnemu prizorišču je bil prihod vseh manekenk in manekenov ter tudi Yeja udaren. Blatno prizorišče je zasnoval konceptualni umetnik Santiago Sierra, znan po kontroverznih projektih, ki preizprašujejo družbeno neenakost.

Raperja so na modni reviji spremljali tudi njegovi štirje potomci – devetletna North, šestletni Saint, štiriletna Chicago in triletni Psalm, ki so se mu rodili v zakonu z nekdanjo ženo resničnostno zvezdnico Kim Kardashian.