Za čuten uvod v 'tridimezionalni' modni večer so poskrbele vroče jahačice v prestižnem spodnjem perilu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za čuten uvod v 'tridimezionalni' modni večer so poskrbele vroče jahačice v prestižnem spodnjem perilu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Fotografije Matjaža Tančiča in Petra Gedeia so v 3D-tehniki zaživele s pomočjo posebnih očal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zdaj je takšno doživetje mogoče. Izšla je namreč prva 3D-modna revija v Sloveniji, v kateri si s pomočjo 3D-očal lahko ogledate 37 strani modnih smernic, intervjujev in aktualnih modnih tem.

Že dan pred izidom "kultne zbirateljske številke" Modne, kot so jo označili izdajatelji, pa smo novo razsežnost in združitev mode, umetnosti, fotografije in tehnologije doživeli na modnem dogodku v Narodnem muzeju v Ljubljani.

Najprej je bila na ogled modna revija izbranih kosov spodnjega perila in oblačil za pomlad/poletje 2011. Goste je v večer čutnosti povabila Vesna Milek, posebna modna revija novih kolekcij znamk La Perla in R exclusive by Rašica, pod katero se podpisuje mojster izčiščenih linij Zoran Garevski, pa je že na začetku razvnela čute povabljenih, med katerimi so bili poleg zvenečih imen slovenskega modnega sveta tudi drugi znani obrazi.

Sledil je vrhunec večera, razstava 3D-fotografije Matjaža Tančiča in Petra Gedeia, kjer so si zbrani na velikem platnu skozi 3D-očala lahko ogledali najlepše fotografije iz editoriala omenjene revije.

Kako je takšen podvig sploh mogoč? Kadre sta usklajeno lovila dva fotoaparata, združitev fotografij s posebno tehniko pa je ustvarila novo, tretjo razsežnost.

Enkratno doživetje je nadgradil sprehod med svetlobnimi predmeti v zraku in na tleh v senzualnem neonskem labirintu Kitsch Nitscha.

Vabimo vas k ogledu fotografskih utrinkov s "tridimenzionalnega" modnega dogodka.