Hilfigerjevo revijo so si ogledali tudi vroči mladi zvezdniki Ed Westwick, Hayden Panettiere, Rosario Dawson, Ashley Olsen in Penn Badgley. Foto: EPA
Hilfigerjevo revijo so si ogledali tudi vroči mladi zvezdniki Ed Westwick, Hayden Panettiere, Rosario Dawson, Ashley Olsen in Penn Badgley. Foto: EPA

To je konec nekega obdobja.

Tommy Hilfiger
Med vročimi kosi iz Hilfigerjeve jesenske kolekcije bodo gotovo do stegen segajoči škornji z visoko peto. Foto: EPA

Hilfiger je dobil čast, da je v šotorih v parku blizu Times Squara zadnji predstavil svojo kolekcijo za jesen 2010 in hkrati pripravil zgodovinsko zadnjo modno revijo newyorškega tedna mode v Bryant Parku. Elitni modni dogodek, ki se zgodi dvakrat na leto, se bo namreč že septembra dogajal na Upper West Sidu, natančneje v park pri Linclonovem centru, kjer poleg drugih institucij domuje tudi slovita Metropolitanska opera.

"To je konec nekega obdobja. Šotori so bili čudovita izkušnja," je povedal Hilfiger. "V čast mi je zapreti teden mode, a hkrati so občutki grenko-sladki."

Hilfigerjeva "preppy" dediščina oživela
Tommy Hilfiger je, kot je povedal, z jesensko kolekcijo, ki so si jo na teden mode prišli ogledat številni znani obrazi, želel pogled usmeriti v prihodnost, hkrati pa je dal nekaj prostora nostalgiji. Kot pravi, je imel v mislih "učenko z rožnatimi lici, ki je postala uspešna poslovna ženska", in moškega, ki potrebuje modna oblačila tako za mesto in za deželo.

Hilfigerjeve ženske so nosile težke rebraste puloverje z velikimi puli ovratniki in s šolskimi krili z usnjenimi dodatki ter plašče brez rokavov v kombinaciji z ozkimi hlačami. Pri moških so se izmenjevale obleke in puloverji. Modni strokovnjaki so kolekcijo opisali kot "Hilfigerjevo 'preppy' dediščino iz leta 1985 za dinamično novo desetletje".

Med najbolj vročimi kosi iz Hilfigerjeve jesenske kolekcije bodo gotovo do stegen segajoči škornji z visoko peto in šali iz kašmirja za moške in ženske, napovedujejo poznavalci.

Modni teden prerasel šotore
Bryant Park leži dovolj blizu newyorškega zgodovinskega "modnega območja", skoncentriranega na aveniji Madison, da so lahko oblikovalci obešalnike z oblekami pripeljali do šotorov kar peš.

A župan Michael Bloomberg meni, da je teden mode prerasel šotore, hkrati pa se je newyorško "modno območje" zelo spremenilo: danes so tam butike oblikovalcev in oblikovalske studie izrinile banke, restavracije s hitro hrano in verige multinacionalk, medtem ko so se izdelovalci oblačil preselili drugam, tudi v daljno Azijo.

Nekaj utrinkov z newyorškega tedna mode, na katerem so modni oblikovalci predstavili kolekcije za jesen 2010, si oglejte v fotogaleriji. Že danes pa se modna srenja seli v London na tamkajšnji teden mode.

To je konec nekega obdobja.

Tommy Hilfiger