Na prvem mestu še vedno kraljuje Gisele Bundchen. Foto: EPA
Na prvem mestu še vedno kraljuje Gisele Bundchen. Foto: EPA
Tudi na drugem mestu največjih zaslužkaric je končala še ena "upokojena" manekenka - Cara Delevingne. Foto: EPA

Uspeh je letos ponovila na račun letnega zaslužka, ki so ga pri reviji Forbes ocenili na 38,6 milijona evrov. To je kar za 30 milijonov evrov več kot drugouvrščeni Britanka Cara Delevingne in Brazilka Adriana Lima. 35-letna Brazilka se je od modnih stez upokojila na začetku leta, toda še vedno posoja svoj obraz blagovnim znamkam, kot sta Stuart Weitzman in Chanel. Prav tako pa služi na račun svoje linije sandalov Grendene in spodnjega perila Gisele Bundchen Intimates.

Toda kljub zavidljivi vsoti se je njen zaslužek zmanjšal za šest odstotkov v primerjavi s preteklim letom. Vendar to jo še vedno postavlja daleč v osredje. Njeni prvi zasledovalki Delevingnova in Lima sta končali na drugem mestu z nekaj manj kot osmimi milijoni evrov.

Delevingnova, ki je prav tako letos zapustila modni svet, je največ zaslužila na račun pogodb z znamkami, kot so Mango, Burberry in Chanel. Medtem je 34-letna Lima služila predvsem na račun dolgoletnega staža kot angelček blagovne znamke spodnjega perila Victoria's Secret.

Prvo peterico končujeta Nizozemka Doutzen Kroes in Rusinja Natalia Vodianova. Tik za njima pa je Avstralka Miranda Kerr. Med najbolj plačanimi manekenkami pa je tudi nov obraz, in sicer polsestra Kim Kardashian Kendall Jenner, ki je s 3,5 milijona evri zasedla 16. mesto.

19-letnica ima v svojem žepu že podpisane pogodbe z modnimi znamkami, kot so Balmain, Fendi, Calvin Klein, Givenchy in Estee Lauder. Med debitantkami med največjimi zaslužkaricami pa se je presenetljivo znašla tudi manj znana litovska manekenka Edita Vilkeviciute.

Med najstarejšimi manekenkami na seznamu sta se znašli 41-letni Kate Moss in Carolyn Murphy, medtem ko ni duha ne sluha o Naomi Campbell.

Seznam najbogatejših med najlepšimi si lahko pogledate spodaj.