Isabel Marant s šopkom slavnih lepotic, ki so že pomerile kose iz njene kolekcije za H&M: January Jones, Audrey Tautou in Freida Pinto. Foto: H&M
Isabel Marant s šopkom slavnih lepotic, ki so že pomerile kose iz njene kolekcije za H&M: January Jones, Audrey Tautou in Freida Pinto. Foto: H&M
Kolekcija Isabel Marant za H&M vsebuje oblačila za ženske, moške in otroke. Foto: H&M

Dogodek je goste popeljal v čas pariškega uličnega življenja v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja, ko se je Isabel Marant prvič predstavila javnosti z lastno modno znamko. V živahnem urbanem vzdušju, skladnem z boemsko energijo Marantove, so gostje lahko opazovali bistroje, neonske napise, picerije, trgovine s spominki, trgovine z živili, ulične prodajalce in naključne sprehajalce.

"Pariz je del mojega DNK"
Kolekcija, ki vsebuje večino najbolj ikoničnih kosov njene kariere, je bila predstavljena v filmskem slogu s podobami, videoposnetki in z modeli s pariških ulic. Ker to mesto predstavlja temelj njenega sloga, je bil Pariz samoumevna izbira za praznovanje predstavitve kolekcije, ki 14. novembra prihaja na police izbranih prodajaln znane verige.

"Kolekcijo smo želeli predstaviti na način, ki bi se zdel resničen in vsakdanji, in ne kot bleščečo predstavo na rdeči preprogi. Prav tako namreč vidim tudi svoje delo. Oblikujem za vsakogar in svet, ki ga vidim okrog sebe, me nenehno navdihuje, zato je bilo urbano okolje popolnoma samoumevna izbira za predstavitev kolekcije. Poleg tega se je to moralo odvijati v Parizu, saj je to mesto del mojega DNK," pravi Isabel Marant.

Najboljše H&M-ovo sodelovanje po Stelli M.?
Čeprav so bili nekateri modni poznavalci ob prvih fotografijah iz kolekcije skeptični, so po ogledu in "otipu" kosov prepričani, da gre za posrečeno sodelovanje Parižanke in švedskega velikana dostopne mode. Pri Fashion Telegraphu se celo sprašujejo, ali je to morda H&M-ovo najboljše sodelovanje z zvenečim oblikovalskim imenom do zdaj - po tistem s Stello McCartney iz leta 2005.

Marantova namreč nima težav z oblikovanjem oblačil, privlačnih za množice, saj je večina kosov v trgovinah z dostopno modo pravzaprav kopij njenih veliko dražjih kreacij. Prav ona je tista, ki je pomembno zaznamovala način oblačenja sodobnih žensk. Seveda pri liniji za H&M ne bo mogoče zagotoviti enako luksuznih materialov, ki jih pri svojem delu uporablja sicer, so pa za to ceno menda dober približek.

14. novembra bo gneča
A del modnega sveta se 14. novembra gotovo ne bo pridružil množicam navdušencev, saj pravijo, da Isabel Marant preprosto ni pokazala nič novega, ampak zgolj priredila nekaj svojih "največjih uspešnic" za množični trg.

V kolekciji pa, v nasprotju s škornji z resicami, (na srečo?) ni njenih superg s polno peto, ki so pred nekaj sezonami navdušile fashioniste, danes pa jih v bolj ali manj posrečenih različicah najdemo v tako rekoč vsaki prodajalni z obutvijo.

Nekaj fotografskih utrinkov in video z zvezdniško obarvane modne zabave si oglejte v galeriji.