Na modni reviji se je sprehodila kopica najbolj znanih manekenk, med njimi tudi brazilska manekenka Isabeli Fontana. Foto: EPA
Na modni reviji se je sprehodila kopica najbolj znanih manekenk, med njimi tudi brazilska manekenka Isabeli Fontana. Foto: EPA

To za švedskega proizvajalca oblačil predstavlja posebno čast, saj je to prvič, da so dobili "zlato vstopnico" od organizatorjev pariškega tedna mode. Leta 2005 se je švedska modna znamka predstavila na newyorškem tednu mode, tako da je to njihova druga predstavitev na enem izmed najprestižnejših tednov mode.

Modno revijo, ki so jo postavili v enega izmed prostorov v pariškem muzeju Rodin, je bilo mogoče v živo spremljati tudi na spletni strani proizvajalca oblačil. Revijo so si iz prve vrste ogledale tudi zvezdnice Ashley Olsen, Chloe Moretz in Emma Roberts.

"Ko smo začeli razmišljati o kolekciji, smo govorili o drami, neke vrste sodobni drami," je ob predogledu kolekcije dejala Ann-Sofie Johansson, vodja oblikovanja pri H & M. Po reviji ni skrivala navdušenja: "Uživala sem, ko sem gledala našo jesensko kolekcijo na modni brvi pariškega tedna mode, ki je oživela duh oblek. Želeli smo pokazati, kako kombinirati različne sloge in svetovati, kako oblikovati osebni slog oblačenja. Osnovni kosi, kot so volnen plašč, suknjiči in obleke z bleščicami, vam bodo to jesen prišli prav."

Helen Hunt na Oskarjih v obleki H & M
Drugi največji trgovec z oblačili na svetu (večji tržni delež od Švedov ima le lastnik Zare Inditex) je znan tudi po tem, da je že večkrat združil moči s svetovno znanimi modnimi znamkami in oblikovalci - Madonna, Stella McCartney, Karl Lagerfeld, David Beckham, modne hiše Marni, Versace, Comme des Garcons, Versace, Lanvin, Margiela so le nekatera imena, ki so za H & M oblikovala kolekcijo oblačil za vsak žep.

H & M je prepričal tudi hollywoodsko igralko Helen Hunt, ki je na podelitvi oskarjev blestela v temnomodri obleki švedske trgovske verige.

Spodaj si lahko pogledate kolekcijo za jesen in zimo 2013/2014, ki je vključevala veliko zanimivih plaščev, prosojnih oblek, škornjev, ki segajo čez kolena ... Boemsko obarvana kolekcija oblačil bo v trgovinah H & M na voljo od 5. septembra dalje.