Michelle je velika ljubljenka oblek brez rokavov, namesto suknjičev in kostimov pa se raje odloča za pletene jopice in obleke. Foto: Reuters
Michelle je velika ljubljenka oblek brez rokavov, namesto suknjičev in kostimov pa se raje odloča za pletene jopice in obleke. Foto: Reuters
Jennifer Hudson
Obamova sta se zavrtela ob pesmi Jennifer Hudson. Foto: Reuters

Odgovor je zdaj znan, pohvale kar dežujejo, prav tako ocene, da je s to izbiro prva dama "zacementirala" svoj status globalne modne ikone. Michelle je namreč znova, kot na prvem plesu pred štirimi leti, izbrala večerno kreacijo Jasona Wuja. Tokrat je zablestela v rdeči obleki brez naramnic, ki jo je po njenih merah izdelal newyorški oblikovalec. Elegantni videz so dopolnili čevlji slavnega malezijsko-kitajskega oblikovalca Jimmyja Chooja, na roki pa se ji je svetil z diamantom okrašeni prstan, ki ga je izdelala zlatarka Kimberly McDonald.

Michelle in Wu - trdno partnerstvo
Michelle Obama je Wuju, ki je star šele 30 let, med zvezdnike modne industrije pomagala pred štirimi leti, ko so svet obkrožile fotografije s prvega inavguracijskega plesa zakoncev Obama. Michelle je takrat navdušila z belo šifonasto toaleto in ko je dejala, da se je pod njo podpisal Wu, je prodaja njegovih oblek skokovito narasla, poleg tega pa je dobil tudi mesto v ameriški modni zgodovini.

Michelle, ki se lahko pohvali z diplomo s Harvarda, si je v prvem mandatu Baracka Obame sicer s svojimi modnimi izbirami pridobila ogromno oboževalcev, modni oblikovalci pa se prerivajo, da bi le izbrala kakšno izmed njihovih kreacij. Spretno krmari med znamkami visoke mode in cenovno dostopnimi trgovskimi verigami, kot je H&M. "Ikona je res velika beseda in zdi se mi, da jo preveč uporabljamo. A pri Michelle je upravičena, ne le zaradi oblek, ampak tudi zaradi svojega dela in značaja," je dejal Steven Kolb, direktor združenja ameriških modnih oblikovalcev.

Imena, ki si lahko obetajo rast prodaje
Prva dama ZDA je sicer navdušila že v ponedeljek čez dan, ko je Barack Obama pred kongresom pred množico ljudi prisegel za svoj drugi mandat. Takrat se je na prostem pojavila v mornarskem plašču Thoma Browna, pod katerim je nosila obleko istega oblikovalca. Pas in rokavice so bile delo podjetja J. Crew, katerega izdelke je mogoče najti v skoraj vseh ameriških trgovskih središčih, za nakit pa je poskrbela Cathy Waterman.

Priljubljena Michelle se je sicer nedavno odločila tudi za spremembo pričeske, saj si je spredaj skrajšala lase. Za osveženo podobo jo je pohvalil tudi mož Barack, ki ji je polaskal: "Všeč mi je, lepa je. Vedno je lepa." Vse obleke, ki jih je nosila med inavguracijskimi prireditvami, bodo sicer shranili v državnem arhivu.