Ste že izbrali kopalke za letošnje poletje? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ste že izbrali kopalke za letošnje poletje? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Drugi dan prvega mednarodnega tedna mode so na svoj račun prišli vsi ljubitelji domačih modnih znamk, saj so se na t. i. slovenskem dnevu predstavili Mura, Rašica, Polzela, Vodeb, Nancy Beachwear, Alja Viryent Novak ...

Večer v dvorani Meduza na Gospodarskem razstavišču je odprla modna revija mladih oblikovalcev iz Visoke šole za dizajn, sledila pa je kolekcija High as Kite Katje Kuhar.

Po svežih in mladih imenih so svoje kolekcije predstavila znana imena slovenske mode - Mura je predstavila jesensko kolekcijo oblačil, oblikovalka čevljev Alja Viryent Novak je na pisti skozi zgodbo o Pepelki predstavila svoje čevlje, pri Polzeli so pokazali, kakšne hlačne nogavice bodo "in" jeseni, Rašica je pokazala svoje pletenine, Marta Vodeb pa se je predstavila le z eno klasično obleko s krzneno obrobo.

Na reviji nismo videli le, kakšne so modne smernice za jesen, saj je svojo kolekcijo kopalk predstavila tudi priznana znamka kopalk Nancy Beachwear, ki je cenjena tako doma kot v tujini. Nancy Aljančič je znova ustvarila živopisane kopalke za vse postave, v spodnji fotogaleriji pa si lahko izberete svoje priljubljene kopalke, ki jih boste ob kakšnem izgubljenem odvečnem kilogramu lahko ponosno razkazovali na plažah.