Georgia je navdih za svojo barvo našla v risanki Moj mali poni, kjer nastopajo poniji z živobarvnimi grivami. Foto: Instagram
Georgia je navdih za svojo barvo našla v risanki Moj mali poni, kjer nastopajo poniji z živobarvnimi grivami. Foto: Instagram

Začelo se je z modno revijo Jeana Paula Gaultierja, ki je leta 2011 na modno stezo poslal manekenke s sivimi lasmi. Temu je kmalu sledila zvezdnica Kelly Osbourne, ki je srebrnim kodrom dodala pridih sivke. Za sive odtenke so se odločile tudi Nicole Richie, Rihanna, Rita Ora in Lady Gaga, ki je sicer že pred tem na veliko eksperimentirala s svojimi lasmi.

Kmalu pa sivo-beli odtenki niso bili več dovolj zanimivi. Pojavile so se krede za lase, ki so na preprost način omogočile kratkotrajno popestritev pričeske, vedno več manekenk in zvezdnic pa se je začelo odločati tudi za trajno barvanje las v nenavadnih odtenkih.

Med priljubljenimi barvami prevladujejo predvsem pastelni odtenki rožnate in vijolične, pa tudi modre in zelene, najbolj "pogumni" pa se odločijo za neonske barve. Zadnja v vrsti, ki se je odločila za spremembo barve las, je manekenka Georgia May Jagger, ki si je na glavi privoščila pravo malo mavrico.

Čeprav med ljubitelji živobarvnih pričesk za zdaj prevladujejo ženske, pa se za barvanje odločijo tudi nekateri moški. Zelene lase je tudi po koncu snemanja filma Suicide Squad obdržal Jared Leto, maneken Oliver Stummvoll pa je za jesensko kampanjo Versaceja svoje lase pobarval na rožnato.