Robyn Lawley je rojena v Sydneyju, trenutno pa živi v New Yorku. Foto: Vogue Australia
Robyn Lawley je rojena v Sydneyju, trenutno pa živi v New Yorku. Foto: Vogue Australia

Lepotica je tako razbila tradicijo prikazovanj le suhljatih manekenk in je po dolgih 52 letih, odkar izhaja avstralska različica Modne biblije, postala prva manekenka z oblinami, ki se smehlja z naslovnice.

V Sydneyju rojena manekenka, ki se je že pojavila na naslovnicah italijanskega Vogua in francoske Elle in mnogih drugih modnih časopisov, na desetih straneh z naslovom Belle Curve (Lepe obline) znotraj avstralskega Vogua ponosno kaže svojo, po manekenskih pravilih "močnejšo" in zelo privlačno postavo. 22-letnica nosi oblačila avstralskih modnih oblikovalcev Alexa Perryja, Willowa in Carle Zampatti.

"To ni tržniški trik ali kar koli drugega. Ona je resnično lepa, in odločiti se morate le, ali je posebna ali ne, tako da sploh ne gre za velikost," je pojasnila svojo odločitev, da po 52 letih naslovnico krasi manekenka z oblinami, urednica avstralskega Vogua Kirstie Clements in dodala: "To je prvič, da je Vogue Australia na snemanje poklical močnejšo manekenko, in seveda, zdaj ko smo to storili, se sprašujem, zakaj tega nismo storili že prej. Robyn je čudovita, na snemanju me je s svojo lepoto in poziranjem čisto navdušila. Ona je resnično supermanekenka."