Obleka (in zvezdnica v njej), ki je pritegnila marsikateri moški pogled. Foto: EPA
Obleka (in zvezdnica v njej), ki je pritegnila marsikateri moški pogled. Foto: EPA

.

23-letna zvezdnica z Barbadosa je na 54. podelitvi glasbenih nagrad grammyjev v črni obleki z globokim izrezom marsikateremu moškemu (pa tudi kakšni ženski) vzela dih. Glasbenica je v pogovoru z Ryanom Seacrestom za E! News ponosno razkrila: "Ta obleka je plod sodelovanja z g. Armanijem. Hotela sem biti videti kot Michelle Pfeiffer v filmu Brazgotinec (Scarface)." Črno obleko, ki jo je "krasil" še visok razporek, je Rihanna opisala kot "preprosto, a seksi, s pridihom gangsterskega".

Na malce drugačen način pa je izstopala raperka Nicki Minaj, ki je na tokratni podelitvi "nadomestila" siceršnjo zmagovalko v "kategoriji" "Le kaj je pa ta oblekla?" Lady Gaga. Glasbenica, rojena v Trinidadu in Tobagu, si je namreč nadela opazno rdeče ogrinjalo/obleko, ki je spominjalo na kardinalsko oblačilo, pod roko pa jo je držal sam papež - no, v bistvu je bil moški le oblečen kot papež. Modni poznavalci so pozneje izbrskali, da ji je opravo oblikovala modna hiša Versace in da si jo je Minajeva izbrala, da bi na ta način predstavila svoj novi singel z naslovom Roman Holiday.

Sicer pa sta na rdeči preprogi prevladovali črna in bela, izstopali sta le Fergie v oranžni čipkasti kreaciji, ki je le malo prepuščala domišljiji in ponujala precej jasen pogled na črno spodnje perilo (in Fergiejine obline), in Amber Rose v kanarčkasto rumeni kreaciji modne hiše Versace.

Spodaj si lahko ogledate nekaj najbolj izstopajočih modnih oprav na rdeči preprogi pred podelitvijo grammyjev.