Iris Law v oglaševalski kampanji za pižame Illustrated People. Foto: Instagram
Iris Law v oglaševalski kampanji za pižame Illustrated People. Foto: Instagram
Iris rada pozira. Foto: Instagram
Rafferty Law, 19-letni sin Juda Lawa in Sadie Frost. Foto: Instagram

muza Karla Lagerfelda in dvignila prah z domnevno preveč spogledljivimi fotografijami, je šla po njenih stopinjah še 15-letna Iris.

Iris Law, ena izmed treh otrok, ki so se rodili Lawu v zakonu z igralko in modno oblikovalko Sadie Frost, se je v teh dneh preizkusila v svoji prvi pravi modni kampanji, za britansko znamko oblačil Illustrated People. Iris na drznih fotografijah nosi svileno pižamo, ustnice ima črno namazane, lase pa spete v rejverske zvitke v slogu 90. let.

Illustrated People se je za kolekcijo unikatnih pižam povezal z londonsko stilistko Violetto Kassapi, Iris pa v svoji prvi kampanji nastopa z manekenko Evangeline Ling. Fotografiral je Luke Freeman.

"Vsi trije seti pižam so narejeni zato, da se nosijo - za v posteljo, za kamor koli. Moja dekleta so osorne punčkaste pobalinke in za tak tip dekleta ni boljših pižam od mojih," je prepričana Kassapijeva.

Za Iris se zdi, da je bila že rojena s smislom za poziranje - navsezadnje je njena krstna botra sama Kate Moss, dekletov Instagram pa je poln selfiejev, manekenskih drž in čutnih pogledov v kamero. Verjetno preveč čutnih za 15-letnico, menijo kritiki, ki z neodobravanjem spremljajo te otroške skoke v šovbiznis.

Vrsta najstniških manekenov
Ampak družina Law-Frost je bila od nekdaj rada pred bliskavicami in povezana z modnim svetom. Ko je bilo Iris dve leti, se je vsa družina fotografirala za revijo Vogue, Sadie Frost je danes lastnica modne znamke Frost French in tudi na svojih družabnih omrežjih ponosno objavlja hčerkine manekenske poskuse, medtem ko je Jude Law sam posnel več oglaševalskih kampanj, od Diorja do Johnnie Walkerja. Kot maneken je lani začel delati že njun starejši, 19-letni sin Rafferty, zdaj pa je sledila še Iris.

Temnolasa najstnica je bila pred tem v javnosti fotografirana le redko - leta 2011 smo jo videli na poročnih fotografijah Kate Moss, ko je bila Iris ena izmed 13 družic, leta 2012, pri vsega enajstih letih, pa je dvignila nemalo prahu njena obleka na londonskem tednu mode.

Kratka, s srčki potiskana punčkasta oblekica Olivera Sykesa je bila sicer na prvi pogled videti precej nedolžno, a napisi v srčkih so bili vse prej kot nedolžni. "Pij strup", "Potegni mi ga", "Jej drek" in "Prosim, utoni" je le nekaj prikupnih primerov.

Kdo so še drugi zvezdniški najstniki v modnem svetu? Poleg obeh Lawov in Deppove se z manekenstvom že nekaj časa ukvarja tudi sin Daniela Daya Lewisa, 20-letni Gabriel-Kane Day-Lewis, pa 15-letna hčerka Noela Gallagherja Anais, Alice Attal, 13-letna hči Charlotte Gainsbourg, Romeo (10) in Brooklyn (15) Beckham, sinova Davida in Victorie Beckham, Hailey Baldwin, 18-letna hči Stephana Baldwina, Dylan Brosnan, 18-letni sin Piercea Brosnana, Margaret Qualley, 20-letna hči Andie MacDowell, Kaia Gerber, 14-letna hči Cindy Crawford, od 14. leta dalje pa pozira tudi Riley Keough, hčerka Lise Marie Presley.