Foto:
Foto:

Na tednu mode v francoski prestolnici je navdušila modna oblikovalka Donatella Versace. Številni kritiki njeno novo kolekcijo za jesen in zimo 2015/2016 označujejo kot eno izmed njenih najboljših.

Pridih art nouveauja in 70. let je dala že sama modna steza, ki je bila okrašena s številnimi orhidejami, manekenke pa so (umetno) cvetje nosile tudi na glavah. Po modni pisti so se med drugim sprehodile znane manekenke Joan Smalls, Kendall Jenner in Karlie Kloss.

Na barvito modo iz 70. so spominjali tudi široki rokavi "na zvonec", ki jih je v kolekcijo vključila Donatella. Med barvami pa so prevladovale siva, nežno zelena, rožnata in oranžna.

60-letna italijanska modna oblikovalka je že pred modno revijo napovedala, da je pripravila nekaj drugačnega in da je izstopila iz svojega območja udobja. Tako tokrat nismo videli tipičnih izzivalnih Versacejevih oblek (kot je bila na primer črna obleka Liz Hurley ali pa tropska obleka Jennifer Lopez). Čeprav so manekenke še vedno kazale precej gole kože, celotna kolekcija deluje precej bolj ženstveno kot pa izzivalno.

Modno revijo so si ogledale tudi nekatere zvezdnice, med katerimi so izstopale manekenke Naomi Campbell, Irina Shayk in Natasha Poly ter igralki Michelle Rodriguez in Rosie Huntington-Whiteley.