David ima sicer več tetovaž, a tudi Victoria ni odporna proti njim. Foto: EPA
David ima sicer več tetovaž, a tudi Victoria ni odporna proti njim. Foto: EPA
Victoria Beckham in Kate Moss
Modni 'divi', ki se le redko smejita, z ramo ob rami na domačih tleh. Foto: EPA

Britanski modni ikoni le redko vidimo skupaj, v sredo zvečer pa sta se obe v Londonu udeležili podelitve letošnjih britanskih modnih nagrad, na katerih se je sicer kar trlo zvezdnikov.

In kakšen je bil rezultat modnega "obračuna" med Kate, ki je znana žurerka, zagovornica izredno vitkih deklet in že nekaj let ena najbolje plačanih manekenk na svetu, ki se je uspešno pobrala po medijskem linču po uživanju kokaina pred leti, in Victorio, članico nekdanje dekliške skupine, ki ji je spodletela solokariera, po selitvi v ZDA pa si je pridobila status modne ikone, ki se ne loči od visokih pet in resnobnega pogleda? "Izenačeno, palec gor za obe," so ocenili modni strokovnjaki.

Victoria s pogreba na zabavo
Čeprav se modna sloga Victorie in Kate običajno razlikujeta kot noč in dan, sta tokrat na rdeči preprogi nosili precej podobni toaleti - črne barve in z vlečko. Victoria se je odločila kar za enega izmed izdelkov iz svoje kolekcije, svileno dolgo obleko z dodatkom kristačkov, nekoliko gotski videz pa je dopolnila z zanimivo pričesko v slogu gejš. Posh Spice je sicer na nagrade prišla sama, predtem pa se je na severu Londona udeležila pogreba Josepha Westa, Davidovega dedka.

Kate pooseblja modni London
Kate ni bila tako osamljena, saj jo je pod roko pripeljal rockerski partner Jamie Hince, ki pa se je kmalu po prihodu na rdečo preprogo umaknil in prepustil njej, da so jo z vseh strani začeli "napadati" fotografi. V črni obleki v slogu flamenka bi bila kot slavna supermanekenka že tako v središču pozornosti, kot glavna zvezda večera pa je še posebej zasijala, ko je zelo presenečena prejela nagrado "London 25", ki jo dobi človek, ki pooseblja duh Londona kot mednarodne modne prestolnice.

Še nekaj nagrad: britanska manekenka leta je postala 17-letna Georgia May Jagger, hči manekenke Jerry Hall in rockerja Micka Jaggerja, oblikovalec leta Christopher Bailey, ki vodi modno hišo Burberry, za izjemne zasluge v modnem svetu pa je bil nagrajen John Galliano.

Kdo vse - in kako oblečen, je bil v Londonu, si oglejte v spodnji galeriji.