Kate že nekaj časa velja za ljubljenko modnih kritikov. Foto: EPA
Kate že nekaj časa velja za ljubljenko modnih kritikov. Foto: EPA

Na seznam, ki ga že 72. leto zapored objavlja ameriška revija Vanity Fair, se je uvrstila tudi žena monaškega kneza Alberta II. Ne manjka pa seveda hollywoodskih zvezd: med najbolje oblečenimi moškimi sta se tako znašla pevec Justin Timberlake in igralec Colin Firth, med damami pa sta pri vrhu seznama igralki Carey Mulligan in Tilda Swinton.

Poleg igralcev in pevcev sta na seznamu tudi prva dama Francije Carla Bruni-Sarkozy in prva dama Amerike Michelle Obama. Francoski predsedniški par po mnenju Vanity Faira ni dobro usklajen in ga zato na seznamu zastopa le prva dama. Michelle z možem Barackom Obamo pa predstavlja po ocenah urednikov najbolje oblečen zakonski par na svetu. Prva dama ZDA se je na seznam tako uvrstila že četrtič, Barack pa drugič po letu 2009.

Ocenjevalci, ki jih je Vanity Fair zadolžil za izdelavo seznama in prihajajo iz vrst modnih strokovnjakov, frizerjev in poznavalcev krogov, v katerih se gibljejo slavne osebnosti, niso pozabili niti na kontroverzno pevko Lady Gaga. Dodelili so ji naslov najbolj izvirno oblečene zvezdnice.