Avstrijska mis Amina Dagi je spomnila na Conchito Wurst, ki je Avstriji pripela zmago na lanski Evroviziji. Foto: EPA
Avstrijska mis Amina Dagi je spomnila na Conchito Wurst, ki je Avstriji pripela zmago na lanski Evroviziji. Foto: EPA
Ameriška misica. Foto: EPA

Sklepno dejanje enega največjih lepotnih izborov bo 20. decembra v Las Vegasu v hotelu Planet Hollywood Resort & Casino, več kot 80 tekmovalk pa je že prestalo prva ocenjevanja.

Dekleta so se strokovni komisiji predstavila v treh izhodih - v kopalkah, večernih oblekah in v nacionalnih kostumih - omejitev pri kreiranju zadnjih ni, tako da so misice predstavile res raznovrstne kostume. Žirija ima tako že jasnejšo sliko, katera dekleta se bodo uvrstila v sam vrh.

Slovenska mis zamudila priprave
Usoda slovenske mis je bila dolgo negotova, saj je organizacijski odbor za Miss Universe sestankoval in odločal o njeni nadaljnji usodi po neljubi nezgodi. Na koncu so odločili, da Ana ne bo nastopila na finalnem izboru, saj je njeno zdravje na prvem mestu.

Poleg tega je Ana zamudila številne priprave, nekaj fotoutrinkov s priprav, skozi katere so morala preostala dekleta, si lahko pogledate spodaj.

Mis universe z letnico 2015 bo 64. misica, ki bo nosila laskavi naslov. Lento bo zmagovalki izročila lanskoletna zmagovalka Paulina Vega. Nad tekmovanjem je dolga leta bedel ameriški mogotec in predsedniški kandidat Donald Trump, a se je septembra odpovedal omenjenemu lepotnemu izboru. Družbo Miss Universe je prodal medijski agenciji WME/IMG.