Knjiga? Papir? Ekstravagantna obleka! Foto: Aljoša Karavanja
Knjiga? Papir? Ekstravagantna obleka! Foto: Aljoša Karavanja

Rdeča nit letošnje revije, ki je potekala pretekli četrtek v Kinu Šiška, je bila knjiga. Prav za to priložnost so nastale različne zgodbe – oblačilne knjige, ki z razgrnitvijo postanejo tridimenzionalna sodobna oblačila. Študentke in študenti NFT-ja so se z modno revijo O knjigi, tako pridružili dogodku "Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010", in tako prikazali kolekcije oblačil, v katerih študentje razvijajo lastne interpretacije razumevanja knjige.

Na modni stezi so obiskovalci v dveh izhodih – namreč revijo so organizirali ob 19. in 22. – lahko videli inovativne kreacije. Pri njihovem ustvarjanju pa je sodelovalo okoli 60 oblikovalcev. V primerjavi s preteklimi leti so letos svoje kreacije na stezi predstavljali prav vsi letniki. Prejšnja leta so se na njem lahko predstavljali le študentje zadnjega letnika.

Mlade upe domačega oblikovanja je s svojim obiskom počastila tudi žena predsednika Republike Slovenje Barbara Miklič - Türk. Kreativni vodja revije je bila Aleksandra Brlan.

Avtor fotografij: Aljoša Karavanja.