Lanvin je izjemno priljubljen tudi med takimi hollywoodskimi zvezdnicami, kot sta Natalie Portman in Julianne Moore. Foto: H&M
Lanvin je izjemno priljubljen tudi med takimi hollywoodskimi zvezdnicami, kot sta Natalie Portman in Julianne Moore. Foto: H&M
Obvezna majhna črna oblekica. Foto: H&M

Po mesecih "teaserjev" in manjših predogledov so zdaj končno razkrili celotno kolekcijo. A čeprav je osnovni namen tovrstnih H&M-ovih navez ravno cenovna dostopnost slovitih dizajnerskih imen, bodo znale biti tokratne cene za marsikaterega odjemalca švedske blagovne znamke preprosto predrage.
Cene oblek se začenjajo pri 114 evrih in se dvignejo tam do 170 evrov, prava kupčija, ko govorimo o dizajnerskih cenah, a daleč stran od cenovne ugodnosti, zaradi katere je H&M tako priljubljen. Za plašč boste odšteli tudi do 230 evrov. Na svoj račun bodo prišli tudi moški, saj najdemo med drugim v kolekciji smoking in trenirko.
Spet se napovedujejo dolge vrste
Vseeno pa se ni bati, da ne bi glamurozne kolekcije 48 kosov kupci dobesedno potrgali z obešalnikov, na katere priroma 23. novembra v 200 H&M-ovih trgovin po vsem svetu.
(Nemilijonarski) ljubitelji visoke mode namreč ob vsaki H&M-ovi luksuzni kolekciji še pred odprtjem trgovin več ur čakajo v vrstah - pa naj gre za kolekcijo čevljev Jimmyja Chooja ali pa za mavrično kolekcijo Matthewa Williamsona.

Oblikovalec Alber Elbaz se je po poročanju Daily Maila pogosto branil tovrstnih sodelovanj, a si je nedavno le premislil: "Kaj pomeni danes luksuz? Kako lahko prenesemo samoesenco luksuza širšemu občinstvu? Svet okoli nas se naglo spreminja in vse pogosteje si postavljam ta vprašanja." In še: "Delo oblikovalca je navadno prilagojeno zelo majhni skupini ljudi, a pri kolekciji za H&M je šlo za poskus prenosa sanj luksuza množicam."

Lanvin je pri H&M-u nasledil Karla Largerfelda, Stello McCartney, Sonio Rykiel, Matthewa Williamsona in Jimmyja Chooja, katerih znižane dizajnerske kolekcije so se v preteklosti izkazale za velik hit.

Odkar se je leta 2001 pridružil Lanvinu, je Alber Elbaz pariško znamko, ki jo je leta 1889 ustanovila Jeanne Lanvin, popeljal na novo raven in jo spremenil v pravega modnega velikana.