Galliano se je znašel tudi v nemilosti vplivnega modnega guruja Karla Lagerfelda. Foto: EPA
Galliano se je znašel tudi v nemilosti vplivnega modnega guruja Karla Lagerfelda. Foto: EPA

Revija znamke John Galliano, katere večinski lastnik je hiša Dior, se v nedeljo ne bo zgodila. Namesto po navadi enega najbolj dramatičnih šovov pariškega tedna mode bodo zdaj priredili le kratko predstavitev oblačil za novinarje in kupce. Bo pa v petek v Rodinovem muzeju na sporedu revija kolekcije kreacij, ki jih je Galliano ustvaril za zdaj še nekdanjega delodajalca, modno institucijo Christian Dior.

Galliano se bo moral še letos na sodišču zagovarjati zaradi obtožb o antisemitizmu, se je pa zvezdniški oblikovalec že javno opravičil za svoje sovražne izjave v vinjenem stanju. Če bodo na sojenju odločili, da je kriv, bi se lahko znašel za zapahi za največ šest mesecev in plačal 22.500 evrov kazni.

Lagerfeld obsodil Gallianovo obnašanje
Medtem ko večina pomembnežev iz modnega sveta modro molči o Gallianu, je Karl Lagerfeld, kreativni vodja hiše Chanel in morda najvplivnejši mož v modi, v svojem slogu brez dlake na jeziku povedal, da je "besen" zaradi sence, ki jo škandal meče na modni svet: "Besen sem, da se je to zgodilo, saj sploh ne gre več za to, ali je to res rekel. Ta podoba je zakrožila po svetu in je grozna podoba za modo, saj zdaj ljudje mislijo, da so taki vsi oblikovalci in vse v modi."

Razvpiti nemški modni guru je dodal še: "Smo v poslovnem svetu, v katerem je treba biti, še posebej danes, ko mu vlada medmrežje, previdnejši kot kdaj koli prej, še posebej, če si javno znana oseba. Ne moraš iti ven in se napiti, so stvari, ki si jih pač ne smeš privoščiti."