Lila na rdeči preprogi britanskih modnih nagrad. Foto: AP
Lila na rdeči preprogi britanskih modnih nagrad. Foto: AP

Pri tem je mlada manekenka razkrila črne tangice in tudi napravo za spremljanje ravni sladkorja v krvi, pritrjeno na nadlahet.

Lila, ki se spopada s sladkorno boleznijo, je bila že v preteklosti deležna kar nekaj pohval, ker je v najrazličnejših kampanjah nosila omenjeno napravo, na modnih pistah pa ne skriva svoje inzulinske črpalke.

Lila s slavno mamo na Met Gala v New Yorku maja letos. Foto: AP
Lila s slavno mamo na Met Gala v New Yorku maja letos. Foto: AP

Lila je za britanske modne nagrade oblekla kreacijo modne hiše Knwls, njena oblikovalca Charlotte Knowles in Alexandre Arsenault pa sta Mossovo opisala kot “sanjsko dekle".

Ob tem sta za britansko izdajo revije Vogue povedala, da sta želela za Lilo skreirati toaleto, v kateri bi se počutila “lahkotno in nevarno”.

Nagrada tudi za Lilinega očeta

Mossova je bila nominirana za manekenko leta, pri čemer se je znašla v družbi Belle Hadid, Adut Akech, Palome Elsesser in Quannah Chasinghorse.

Dogodka v Royal Albert Hallu v Londonu se je udeležil tudi Lilin oče, soustanovitelj medijske družbe Dazed Media Jefferson Hack, ki je prejel posebno nagrado za doprinos h kulturnemu kuratorstvu.

51-letni Hack in 48-letna Kate Moss sta bila par med letoma 2000 in 2004, Lila, edini otrok Mossove, pa se jima je rodila leta 2002.