Lourdes je kot njena mama prava modna navdušenka. Foto: EPA
Lourdes je kot njena mama prava modna navdušenka. Foto: EPA

Podjetje L.A. Triumph je tožbo na kalifornijsko sodišče vložilo dva tedna po tem, ko je Madonnina linija (oblikovali sta jo skupaj s hčerko Lourdes) za najstnice Material Girl prišla na prodajne police Macy's.

V tožbi je podjetje zapisalo, da že "od leta 1997 prodaja podobne obleke za podobno ceno in prav pod imenom Material Girl, zato Madonna ne bi smela imeti pravice tržiti svoje nove linije oblek za najstnice v istem prostoru in pod istim imenom".

V liniji za najstnice je Madonna združila moči s svojo 13-letno hčerko Lourdes. Navdih sta našli v 80. letih, ko je Madonna tudi zaslovela. Obraz modne linije je zvezdnica serije Opravljivka (Gossip Girl) in rockovska zvezdnica, Taylor Momsen.

Madonnini predstavniki (za zdaj) brez komentarja
Zaradi prepoznavnosti pevke se podjetje L.A. Triumph boji za svoj delež na trgu najstniških oblačil. Upajo, da bo sodnik odredil ustrezno ločitev obeh linij. Pri trgovski liniji Macy's, ki prodaja novo linijo trendovskih oblačil za mlade, tožbe niso komentirali, prav tako (za zdaj) molčijo Madonnini predstavniki.

V galeriji spodaj si lahko ogledate nekaj oblačil iz kolekcije Material Girl, ki jih predstavlja 17-letna Taylor.