Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zadnji računovodski izkazi družbe Victoria Beckham Holdings Ltd kažejo, da je leta 2021 ustvarila za 5.887.036 britanskih funtov izgube, kar je sicer manj kot leta 2020, ko je izguba znašala 8.581.944 britanskih funtov. Skupne izgube – akumulirana številka od ustanovitve podjetja pred 15 leti – tako znašajo 66,3 milijona britanskih funtov, piše britanski The Mirror.

Direktorjem (med njimi sta tudi Victoria in njen mož, nekdanji nogometaš David Beckham) niso izplačali dividend, čeprav se je prodaja ponovno povečala, in sicer za 13 odstotkov, s 36 milijonov funtov na 41 milijonov funtov.

Tiskovni predstavnik podjetja je za MailOnline povedal: "Delničarji še naprej podpirajo in vlagajo v posel. Bilanca stanja je dobra, bančnega dolga ni."

Izvršna direktorica podjetja Marie Leblanc je dodala: "Vstopili smo v novo poglavje za poslovanje in naša energija je usmerjena v pospeševanje rasti in izkoriščanje celotnega potenciala znamke. Z uspešnim lansiranjem usnjenih izdelkov v letu 2022 in nenehnim pospeševanjem rasti prodaje v lepoti imamo visoka pričakovanja."

Luksuzni modni posel je s širitvijo po svetu pridobil nove stranke v Evropi in na Bližnjem vzhodu.

48-letna Victoria Beckham je svojo modno znamko lansirala leta 2008 z majhno zbirko oblek. Posel se je hitro razširil na obsežno ponudbo, ki zdaj vključuje torbice, plašče, čevlje in dodatke. V letnih računovodskih izkazih, predloženih ta teden, je navedeno, da se znamka širi tudi na nove izdelke, z lansiranjem usnjenih izdelkov in serije VB Body za telo.

Victorijin modni imperij je leta 2021 odprl skladišče v Veliki Britaniji in se razširil v newyorško trgovino Bergdorf Goodman. Njene izdelke prodajajo tudi v avstralskih in kanadskih prodajalnah, na "dveh najuspešnejših trgih". V poročilu piše, da rezultati "odražajo pomemben preobrat v poslovanju, saj izpolnjuje svoj načrt za dobičkonosnost skupine".