"Pravi moški" Jeff Goldblum. Foto: EPA

Kreativna direktorja Prade sta od začetka leta 2020 ustanoviteljica te znamke Miuccia Prada in Raf Simons.

Kritike sta navdušila s kolekcijo jesen/zima 2022. Navdih zanjo sta črpala v različnih uniformah in na modni stezi predstavila obleke iz svile, usnja in bombaža kot alternativo klasični moški obleki, sestavljeni iz srajce in kravate oziroma metuljčka. "S tem želimo moški modi vdihniti svežo energijo in ji dati mladostni pridih," je dejal Simons.

Veliko je bilo tudi plaščev v slogu trenčkota in zanimivih park. Med dodatki so izstopali nahrbtniki, neonske rokavice in tanki pasovi, piše Guardian. "Naša kolekcija se je poklonila delu v najširšem pomenu besede. Kar koli človek počne, je pomembno, pri tem pa naj ne pozabi na eleganco in ponos," je še dodal.

Ob koncu revija sta presenetila hollywoodska igralca Jeff Goldblum in Kyle MacLachlan. "Igralci so interpreti resničnosti, skozi njih in njihove portrete odseva resničnost. "Pravi moški, izjemni posamezniki kažejo novo podobo resničnosti," so svoj izbor pojasnili pri Pradi.

Zaradi širjenja koronavirusne različice omikron so sicer v Milanu manjkali številni ugledni kreatorji in znamke, med drugimi Armani.