Le kdo ne pozna znamenitih puloverjev Kenzo? Foto: EPA
Le kdo ne pozna znamenitih puloverjev Kenzo? Foto: EPA

postala naslednja v vrsti modnih velikanov, ki so za H & M oblikovali posebno linijo oblačil.

Pripravila sta cenovno dostopno moško in žensko kolekcijo oblačil in modnih dodatkov, dosegljiva pa bo od 3. novembra v 250 trgovinah H & M po vsem svetu.

Hiša Kenzo tako sledi imenom, kot so Madonna, Stella McCartney, Karl Lagerfeld, Alexander Wang in drugi, ki so v preteklosti že sodelovali s švedskim podjetjem.

"Že dolgo smo si želeli sodelovati z njima in zdaj se nam je zdelo, da je prišel primeren čas za to. Kolekcija bo povsem drugačna od Balmainove, on je namreč z nami sodeloval lani. Radi izbiramo različne oblikovalce, da strankam ponudimo pester izbor," je za Vogue dejala predstavnica H & M Ann-Sofie Johansson.

Oblikovalca imata z najrazličnejšimi sodelovanji že precej izkušenj. V preteklosti sta delala z znamkami, kot so Vans, Levi's in Dr. Martens. "Smo podjetje, v katerem ustvarja ogromno ustvarjalnih ljudi, ki si želijo najrazličnejše izzive," je dejala Carol Lim.

"S sodelovanjem se bomo na neki način poklonili tudi tistim, ki so s H & M sodelovali v preteklosti. Vsi jih obožujemo, saj so resnične ikone. Točno se spomnim, katere kose sem pred leti kupil iz kolekcije njihovega prvega sodelovanja s Karlom Lagerfeldom - še vedno jih imam v omari," je dodal Humberto Leon.