Cindy Crawford in njene kolegice, supermanekenke iz 90., so takrat uživale status rockbožanstev. Foto: MTV
Cindy Crawford in njene kolegice, supermanekenke iz 90., so takrat uživale status rockbožanstev. Foto: MTV

"Resničnostna" serija, ki so jo snemali med letoma 1989 in 2000, je bila rezultat fascinacije sveta nad supermodeli, modo in zvezdniki, v njej so se pojavljala velik(ansk)a imena iz sveta mode, kot na primer Jean Paul Gaultier in Karl Lagerfeld.

Kdo bo nasledil Cindy?
Novi House of Style bo, kot se za leto 2012 spodobi, prisoten na vseh multimedijskih platformah korporacije MTV: na televiziji, na spletu in aplikacijah za pametne telefone in tablice. Kdo bo nova voditeljica (ali voditelj?) šova, bodo na MTV-ju razkrili 6. septembra, ko bodo podelili MTV-jeve nagrade za glasbene videe.

V ZDA bodo 7. avgusta predvajali dokumentarec House of Style: Music, Models and MTV, prva oddaja nove stare serije pa bo na ogled 9. oktobra. Za stopnjevanje napetosti so pri MTV-ju na splet naložili arhive House of Style z nekaj najboljšimi odlomki iz več kot desetletja trajajočega televizijsko-modnega fenomena.

Napovednik, v katerem med drugim Simon Le Bon iz Duran Duran (tudi sam poročen s supermanekenko) pove, da so bile manekenke rockzvezdnice tistega časa, si oglejte tukaj. V njem se pojavita tudi aktualna supermanekenka Karlie Kloss in modna blogarka Leandra Medine (piše priljubljeni blog Man Repeller). Bo morda voditeljica prav katera izmed njiju?