Vsi si želijo obleči Rooney. Foto: EPA
Vsi si želijo obleči Rooney. Foto: EPA

Znano je, da med modnimi oblikovalci prihaja do rivalstva, saj si vsi želijo, da bi zvezdniki na podelitvi oskarjev nosili obleke z njihovim podpisom. Nekateri so pri doseganju cilja pripravljeni celo kršiti zakone in podkupovati igralce in njihove stiliste, poroča Daily Mail.

"Senzacionalna obleka, ki jo bo videlo na milijone ljudi, je precej boljša reklama kot pa katera koli modna nagrada. Številni oblikovalci so pripravljeni z darili podkupiti stiliste zvezdnikov, ki bi igralce prepričali, da izberejo določeno kreacijo. Oblikovalci jim ponujajo vse, od liposukcije do dobropisov," je povedal stilist Phillip Bloch.

Nekatere igralke so za to, da nosijo obleke določenega oblikovalca, celo plačane. Charlize Theron na primer nosi izključno Diorjeve obleke, Reese Witherspoon pa je dogovorjena z Nino Ricci in Carolino Herrera.

Priznani oblikovalci velikokrat obleke igralkam podarijo in jim poleg tega ponudijo tudi brezplačna potovanja na modne revije po vsem svetu. Letos so med modnimi oblikovalci najbolj zaželene Rooney Mara, Michelle Williams, Berenice Bejo in Jessice Chastain.