Mlada navdušenka nad modo iz Chicaga pravi, da je "kul" nositi ta naziv. "Dokazuje, da dejansko kažem drugim ljudem in otrokom, da biti transspolen ni nekaj slabega," je povedala.

Februarja se je Noella na tednu mode sprehodila za revijo Trans Clothing Company, modne hiše, ki se specializira za oblačila za transspolne, v soboto pa je odprla in zaprla modno revijo za modno hišo Renacio.

"Zabavno je bilo početi nekaj novega, ker običajno delam za bolj visoko modo. Tokrat sem lahko povedala zgodbo," je povedala.

Starša jo spodbujata

Noellina starša, Dee in Ray McMaher, menita, da je njuna naloga, da gojita njune sanje, kar vključuje tudi aktivistično delo, ko gre za druge transspolne otroke.

"To, da ima to željo biti aktivistka in biti vidna za druge transotroke ... Dobro se zavedava, kako zelo pomembno je to v svetu, še posebej zdaj, v našem aktualnem političnem ozračju, v katerem je v tako zelo podrejenem položaju, v kateri so otroci kot ona v podrejenem položaju," je povedala Dee.

Da se počuti kot deklica, in ne kot fantek, je Noella svojim staršem prvič sporočila pri dveh letih, starša pa sta jo pri tem podprla. Prek svojega aktivizma si želi javnosti sporočiti, da transotroci niso nič drugačni od drugih. "Samo rojeni smo bili v napačnem telesu. In ko smo to odkrili, smo zgolj zamenjali spol."

Noella sicer še ni prepričana, kaj si želi postati, ko odraste, a njeni kratkoročni načrti vključujejo nastop na pariškem tednu mode.