Vsak lahko nosi rdečo šminko, pomembno je le, da izberemo pravi odtenek. Foto:
Vsak lahko nosi rdečo šminko, pomembno je le, da izberemo pravi odtenek. Foto:

Izzivalnost in lepoto rdeče šminke je do vrha ponesla Marilyn Monroe, ki jo je, tako kot Gwen Stefani, Scarlett Johansson in Christina Aguilera, nosila pogosto. Nekatere zvezdnice pa si jo nadenejo le ob posebnih priložnostih.

Vsak lahko nosi rdečo šminko, pomembni je le, da izberemo pravilen odtenek. Preveč živa ali pretemna rdeča lahko sproži ravno nasproten učinek od želenega. Pomembno je, da se barva šminke ujema z odtenkom kože. Svetla polt, ki jo hitro opeče, se ujema s svetlejšimi odtenki na rjavi osnovi, temna olivna polt pa s temnejšimi na rdeči ali roza osnovi.

Poleg polti je pomembna tudi barva las. Če imate rjave ali črne lase s toplim podtonom, potem so primerne rdeče šminke z rjavo osnovo, na primer zlato-rdeča in koralna. Če imate hladen podton, poskusite s češnjevo ali slivovo-rdečo. Primerno barvo najlažje izberemo, če šminko nanesemo na čiste ustnice.

Svetlolaskam s toplimi podtoni običajno pristajajo koralno-rdeča in oranžno-rdeča, tistim s hladnimi podtoni pa roza in svetlordeča. Rdečelaske s toplim podtonom naj se odločijo za oranžne odtenke rdeče šminke, tiste s hladnimi podtoni las pa lahko nosijo rdeče z modrimi toni, kar naredi tudi zobe bolj bele.

Pred nanosom poskrbite, da bodo ustnice gladke. Lahko jih namažete z vazelinom in napudrate za daljšo obstojnost šminke. Z ličenjem preostalega obraza ne pretiravajte, saj ste lahko kmalu videti kot iz cirkusa.

Šminka se lahko ujema z nakitom, torbico ali čevlji, najpomembneje pa je, da rdečo šminko nosite samozavestno in sproščeno.