Zendayin izbor obleke je bil med najbolj hvaljenimi na tokratni rdeči preprogi. Foto: Reuters
Zendayin izbor obleke je bil med najbolj hvaljenimi na tokratni rdeči preprogi. Foto: Reuters

Med zvezdnicami so na rdeči preprogi gotovo izstopale Hannah Waddingham, ki je svojo plesno obleko s podpisom modne hiše Dolce & Gabbana kombinirala s športnimi copati, okrašenimi s kristalčki. Med zmagovalne obleke tokratnih emmyjev so poznavalci uvrstili tudi črno-rožnato obleko Elle Fanning, ki jo je oblikovala Sharon Long, Elle Fanning pa jo je izbrala v poklon "glamurju starega Hollywooda iz 50. let".

Kaley Cuoco in Tom Pelphrey. Foto: Reuters
Kaley Cuoco in Tom Pelphrey. Foto: Reuters

Sheryl Lee Ralph (Abbott Elementary) je navdušila s svojo pričesko, razkrila pa je tudi, da je le pet dni pred podelitvijo ugotovila, da bosta z igralsko kolegico nosili skoraj enaki obleki, zato je moral oblikovalec Brandon Blackwood njeno na hitro popraviti. "Ker je bil pred petimi dnevi še na Japonskem, je zamisel za preoblikovanje obleke razvijal na letalu, na poti domov," je razkrila za AP.

Same izbrane besede so modni kritiki namenili Zendayi, ki je s svojim stilistom Lawom Roachem izbrala črno obleko modne hiše Valentino, posebno pa sta navdušila njena pričeska in razkošen Bulgarijev nakit, vključno z diamantno ogrlico.

Več zvezdnic je poseglo po bleščečih, kovinskih kreacijah, med njimi tudi Lily James in Amanda Seyfried, manjkalo ni niti klasične črnine in svetlih odtenkov, pri izbiri barvnih oblek pa so najbolj izstopale Geena Davis (v rumeni), Sarah Niles v zlati, Reese Witherspoon v modrih bleščicah, Kaley Cuoco v rožnati kreaciji, Natasha Rothwell in Abby Ajayi v rdečem ter Sandra Oh v vijolično-črnem kostumu.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.