Vsi modeli so bili na sklepnem večeru v zapovedani črnini. Foto: MMC RTV SLO
Vsi modeli so bili na sklepnem večeru v zapovedani črnini. Foto: MMC RTV SLO
Prvi ljubljanski teden mode je trajal le tri dni, a je z njim posijal žarek upanja za ljubitelje mode. Foto: MMC RTV SLO

V treh sklopih prireditve, ki jo je vodila Mojca Mavec, se je predstavilo 16 oblikovalcev: najprej z izhodom malih črnih oblek, nato večernih modelov in za konec še ekskluzivnih kreacij, ki so jih poimenovali "more than little black dress, more than evening". Oblikovalcem, ki so se s svojimi samostojnimi modnimi revijami predstavili na modnem tednu, so se na zadnji reviji pridružili še Urša Drofenik, Nataša Hrupič, Vodeb, Barbara Podlogar in gostje s Hrvaške Amarie, Budoir ter Boris Pavlin.

Od mladih oblikovalcev do Marjete Grošelj
Modni priznanji sta si po mnenju žirije, ki so jo sestavljale Jožica Brodarič, Hermina Kovačič, Valentina Smej Novak in častna gostja Bernarda Jeklin, zaslužila mlada oblikovalka Ana Jelinič in Zoran Garevski, ki je prepričal s celovitim prikazom svojega modnega opusa, tako oblikovanja lastne blagovne znamke kot kolekcije za R Exclusive by Rašica.
Častno priznanje The One & Only 2008, ki ga za posebno kategorijo podeljuje uredništvo Modne, je prejela Marjeta Grošelj, "ki je ročno torbico povzdignila na piedestal vrhunskega oblikovanja". Fotografski natečaj pod taktirko BMW Group Slovenija je zmago prinesel fotografu Gašperju Domjanu.
Posamezniki z največ sloga
Elegantne kristalne zvezde so po odločitvi uredništva revije Modna prejeli: Pevka Lara B za glasbeni slog, voditelj Dražen Dragojević za TV-slog, Boštjan Trstenjak iz restavracije Cubo v kategoriji več kot interier, ki mu je estetiko dovršenega interierja uspelo združiti z vrhunsko kulinariko in s karizmo.

Za moški in ženski osebnostni slog sta priznanji prejela oglaševalski kreativni direktor Aljoša Bagola in stilistka ter svetovalka Špela Lenarčič.

A. K.