Tunizijska lepotica je novi obraz Lancoma. Foto: Lancome
Tunizijska lepotica je novi obraz Lancoma. Foto: Lancome
Hana je krasila tudi modno biblijo Vogue.
Hanina podobnost z nekdanjo ambasadorko Lancôma Isabello Rosellini (na sliki), je izjemna. Foto: Lancome

je zadnja ambasadorka znamke in nastopa v novi kampanji za puder Teint Idole Ultra 24h.

22-letnica je debitirala na modni pisti šele lani, ko je nastopala za Vivienne Westwood, od takrat pa gre njena manekenska pot samo še strmo navzgor. Uspelo ji je priti na naslovnico francoske izdaje revije Vogue. Videli smo jo na modnih revijah Givenchyja, Ralpha Laurena in Oscarja de la Rente.

Pravi, da jo je pri petih letih odkrila kar njena mati. Kot punčka se je namreč stalno sprehajala po hiši, kot bi bila na modni pisti, in mama je bila tista, ki ji je rekla, da bo nekoč manekenka.

Muslimanski supermodel, ki ne pije in ne kadi, pa noče biti samo še ena lutka za obleke, ampak je trdno odločena, da bo doma spremenila predsodke o modni industriji, poroča Daily Mail.

Ambasadorka arabske kulture
Potem ko se je v libanonski različici resničnostnega šova Project Runway (Modni oblikovalci Heidi Klum), uvrstila na drugo mesto, je Hana podpisala pogodbo z modno agencijo IMG. "Ljudje v Tuniziji imajo povsem napačno predstavo o manekenstvu. Tudi manekenstvo je lahko karierna odločitev. Te predsodke v naši kulturi nameravam spremeniti," je dejala v intervjuju za New York Magazine.
"Spoznala sem arabsko žensko Sophie Galal, ki je z menoj delila poglede in ideje o tem, kako bi bilo treba arabskemu svetu predstaviti spremembe in izzive manekenskega poklica. Kmalu je postala moja menedžerka in me predstavila IMG-ju."

Čeprav želi korenito pretresti stvari, pa je muslimanska lepotica še vedno izjemno ponosna na svoje korenine. "Moja država je bogata v zgodovini in tradicijah. To je kultura, na katero je vplivala in jo oblikovala cela vrsta civilizacij, od Berberov, Feničanov, Rimljanov, fatimidskih Arabcev in Turkov. Odraščala sem obkrožena z vsemi temi vplivi in ponosna sem, da sem del te kulture," razlaga Ben Abdesslemova.

Iskati, kjer ljudje ne iščejo
Odločitev Lacôma, da najame severnoafriški model, nedvomno ni bila naključna. Modna industrija se začenja širiti in išče dekleta z vsega sveta, ki bi predstavljala različne kulture. Paul Rowland, vodja ženskega oddelka pri agenciji Ford, je za New York Times dejal: "Moja idealna zapuščina pri Fordu bi bila, da bi odprl pojem lepote, ne le klasične, ampak globalne lepote. Želim si najti dekleta v Egiptu, na Šrilanki, v Indiji ... v vseh krajih, kjer ljudje ne iščejo."

Zdi se, da je Lancôme ubral korak v to smer. Hana je poleg tega izjemno podobna nekdanjemu obrazu Lancôma, italijanski igralki Isabelli Rossellini, sicer hčerki Ingrid Bergman. Youcef Nabi, predsednica družbe Lancôme International, o tem pravi: "Neverjetno je, kako zelo me Hana spominja na Isabello. Njena univerzalna lepota preprosto odseva tisti "je-ne-sais-quoi", ki dela vsako žensko Lancôma edinstveno, močno in očarljivo."