Umrl je v bolnišnici v Piedmontu, kamor so ga sprejeli zaradi operacije kolka.

Foto: EPA
Foto: EPA

Izjemen občutek za oblačila je začel razvijati že v tekstilni tovarni svojega dedka v Bielli, ki je bila ustanovljena leta 1881, od tod tudi ime njegove znamke Cerruti 1881. Kot otrok je sprva sanjal, da bo novinar, ko je njegov oče pri njegovih 20 letih umrl, pa je pustil študij filozofije in prevzel družinsko tovarno. Izkušnje izdelave izvrstnih materialov so bile odlična popotnica za svet mode, v katerega je vstopil v poznih 50. letih prejšnjega stoletja, navaja BBC. Njegova kolekcija Hitman je leta 1957 veljala za revolucionarno in mu je prinesla mednarodno prepoznavnost.

Svoj prvi butik je odprl leta 1967 v Parizu. Enega od mejnikov v svetu mode je podrl, ko je manekenke in manekene poslal na modno pisto v enakih oblačilih, je poročal AFP. V 60. letih je zanj delal tudi Giorgio Armani, ki je potem leta 1975 ustanovil lastno kultno modno znamko.

V 80. letih prejšnjega stoletja je Cerruti prodrl tudi v Hollywood, med njegovimi strankami so bili zvezdniki, kot so Jack Nicholson, Michael Douglas, Sharon Stone, Julia Roberts in Tom Hanks. Njegova oblačila so nosili tudi v številnih filmih, med njimi so bili Bonnie in Clyde, Čedno dekle in Prvinski nagon.