Obraz, nasmeh, koža in postava, ki prinašajo milijone - Candice Swanepoel, Karlie Kloss in Alessandra Ambrosio. Foto: Reuters
Obraz, nasmeh, koža in postava, ki prinašajo milijone - Candice Swanepoel, Karlie Kloss in Alessandra Ambrosio. Foto: Reuters
Candice Swanepoel
Candice je na svojem Twitterju objavila fotografijo, kako se poti v fitnesu. Oči se seveda takoj usmerijo v njeno čvrsto zadnjico. Foto: Twitter Candice Swanepoel
Alessandra Ambrosio
Alessandra Ambrosio kljub 31 letom in dvakratni nosečnosti ostaja med najbolj zaželenimi manekenkami na svetu. Foto: EPA

Karlie Kloss, Candice Swanepoel in Alessandra Ambrosio so trenutno najvidnejša trojka morda najbolj znane znamke spodnjega perila na svetu. Hodijo po prireditvah, na katerih vedno blestijo v polnem sijaju, razkazujejo svojo zagorelo kožo in si lahko oblečejo najtesnejše kreacije. Seveda ni treba poudarjati, da so v njih čudovite, brez enega samega odvečnega grama maščobe.

Kako? Kako jim to uspe - če zanemarimo dejstvo, da je "biti fit" njihova služba, kateri posvetijo praktično ves dan. Kaj počnejo ta dekleta, da imajo tako "ubijalsko" postavo? O svojih skrivnostih, ki to pravzaprav niso, so se razgovorile pred dnevi. (Morda pa imajo pač le srečo z geni).

Zadnjici je treba posvetiti veliko časa
"Vsa dekleta si želite čvrsto, zapeljivo zadnjico, kajne? Potem morate narediti veliko vaj le za ta del telesa. Pri meni najbolj deluje dvigovanje nog, po možnosti z utežmi na gležnjih," je dejala 20-letna ameriška manekenka Karlie Kloss, ki pri 180 centimetrih tehta 52 kilogramov. 11 let starejša Brazilka Alessandra Ambrosio (ki ji je med sprehajanjem in poziranjem uspelo tudi dvakrat roditi, nato pa se po hitrem postopku vrniti na modne steze) pa prisega na sobno kolo. "Poleg tega grem rada na pilates in jogo. Zdi se mi, da je moj trebuh po tej vadbi vedno bolj čvrst. Če ne najdem teh tečajev, pa grem rada na plažo, kjer deskam in igram odbojko na mivki. Pomembno je, da se vsak dan gibate," je njen nasvet.

In še: "Če vam čas dopušča, poskusite vaditi tri- do štirikrat tedensko. Sama se tega držim. A pred pomembnimi nastopi se potim vsak dan," je dodala 31-letna mati dveh otrok. 24-letna Južnoafričanka Candice Swanepoel pa je dodala: "Pa saj ne gre le za telovadnico. Pojdite zvečer plesat s prijateljicami, to je lahko odlična rekreacija!"

Gor, dol, gor, dol
A seveda ni vse tako preprosto, čeprav je iz njihovih ust tako slišati. Candice tako kot vse druge manekenke (pa ne le tiste najbolj znane in najbolje plačane) trdo gara za tako vitko postavo, seveda se tudi nikoli ne more (ali sme) do sitega najesti. Candice najpogosteje dela vaje za zadnjico - največkrat izmenično dviga pokrčene noge z rokami na tleh, hodi pa tudi na jogo in boks. V nasprotju s svojo kolegico Adriano Lima, ki je večkrat priznala, da pred revijami Victoria's Secreta nekaj dni strada, Candice pravi, da mora jesti, saj sicer nima energije, a seveda zelo izbrano hrano.

"Pa ne pozabite na kardiovaje za vzdržljivost! Morda pojdite en dan kolesarit, naslednji dan plavat, nato teč. To bom jaz upoštevala vse do poletja," je dodala Karlie.

Sveža, organska hrana
In hrana? Je dobra novica, da se vam ni treba odpovedati čisto vsem ogljikovim hidratom, da bi blesteli v kopalkah? "Pred dvema dnevoma sem si privoščila testenine. A ker sem vedela, da bom danes pozirala v bikiniju, sem jih pojedla le majhno količino. Pač zaželela sem si jih, ni se vam treba resnično mučiti in se odpovedovati vsemu. Le mejo si postavite in se je tudi držite. Sicer pa imam rada solate, čaje in zelene sokove. Zaužijem veliko organske hrane. Vse, kar je sveže, je dobro," je dejala Alessandra, Klossova pa ji je pritrdila: "Pomembno je zaužiti dovolj zelenjave, sadja in beljakovin. Ravnotežje vsega."

"In vitamini, ne pozabite na vitamine!" se je oglasila Candice. "Ne odpovejte se vsemu, vitamini so pomembni, posebej vitamina D in C. Če ne boste ničesar pojedli, ne morete imeti sijoče kože."

In če kljub vsem dobronamernim nasvetom navadnemu smrtniku ne uspe izklesati postave in je ideal 90-60-90 za nekaj decimetrov oddaljen, še vedno ostane star dober nasvet: "Bodite samozavestne v svoji koži in ne obremenjujte se preveč s svojim videzom na plaži."

Morda pa Karlie, Candice in Alessandra le niso tako dobre sogovornice za dajanje nasvetov o popolni postavi. Je koga zamikalo, da bi v tem trenutku pustil vse delo in "letel" v telovadnico - ali je vse skupaj le preveč oddaljen sen, da bi našli motivacijo?