Majica je na prodaj za 40 funtov. Foto: Reuters
Majica je na prodaj za 40 funtov. Foto: Reuters
Lady Gaga je po koncu svojega obiska pri Assangeu 9. oktobra s preganjanim novinarjem tudi pozirala za fotografijo. Foto: Twitter

Slovita oblikovalka je majico oblekla tudi ob nedavnem obisku pri ustanovitelju WikiLeaksa na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu, kamor se je Assange zatekel pred sodnim pregonom junija letos.

Uniseks majica "I'm Julian Assange" nosi spredaj fotografijo Westwoodove, na prodaj pa bo od 3. novembra dalje na uradni spletni strani oblikovalke po ceni 40 funtov.
V svojem blogu je Westwoodova svoje zadnje, aktivistično dizajnersko delo promovirala z besedami: "Majice za Juliana: lahko pokažete svojo podporo pravemu junaku z obiskom strani viviennewestwood.com. Donacije so za WikiLeaks zablokirali, a 100 odstotkov dobička od prodaje majic bo šlo za financiranje njihovega dela."

24 ur na dan za zaprtimi zidovi
Assange je primoran živeti 24 ur na dan na ekvadorskem veleposlaništvu, potem ko mu je ekvadorski predsednik Rafael Correa odobril politični azil.
Za ustanoviteljem WikiLeaksa je izdan nalog za aretacijo, preti pa mu izročitev Švedski, kjer bi ga radi zaslišali zaradi obtožbe dveh spolnih napadov. Tako strokovnjaki kot Assange menijo, da bi izročitev Švedski vodila do izročitve ZDA, kjer bi mu lahko sodili zaradi vohunstva.

Podporo Assangeu je sicer nedavno izkazala tudi popzvezdnica Lady Gaga, ki ga je obiskala na veleposlaništvu in z njim več ur klepetala. Gaga je k Asangeu skočila po koncu promocije svojega parfuma v veleblagovnici Harrods, ki stoji čez cesto od veleposlaništva.