Angelique Kerber je bila ena izmed tistih, ki je morala igrati brez modrčka, saj ni imela drugega, ki bi bil barvno ustreznejši. Foto: Reuters
Angelique Kerber je bila ena izmed tistih, ki je morala igrati brez modrčka, saj ni imela drugega, ki bi bil barvno ustreznejši. Foto: Reuters

V preteklih letih je nekaj igralk tenisa (npr. Serena Williams) poskušalo na tradicionalno bela wimbledonska igrišča uvesti malo več barv - tudi tako, da so oblekle barvito spodnje perilo.

Zato so letos organizatorji uvedli nove smernice, po katerih lahko športniki oblečejo le bel dres, z največ enocentimetrsko barvno obrobo. "Spodnje perilo, ki se med igro vidi ali pa lahko postane vidno (zaradi znojenja), mora biti prav tako povsem bele barve z največ en centimeter široko obrobo," so zapisali v pismu športnikom.

Niso imele belih modrčkov, zato so igrale brez njega
"Nekaterim dekletom so tako celo ukazali, naj se gredo v garderobo preobleč, saj je bil njihov modrček na primer črn ali pa je bila majica malo preveč barvna," je v četrtek besnel nekdanji zmagovalec Wimbledona Pat Cash in dodal: "Mislim, da je nekaj deklet na koncu igralo brez modrčkov, saj povsem belih preprosto niso imele."

"Eden izmed tekmovalcev se je moral zglasiti v sodniški pisarni, ker je nosil modre spodnje hlače. Ko se je znojil, se je modra barva videla. Ukazali so mu, naj v prihodnje ne nosi perila temnih barv," je še dejal Cash. Ta se je sicer pozneje protestno umaknil iz veteranskega dela tekmovanja, ker so mu prepovedali igrati v športnih copatih, ki jih je nosil, ker niso bile povsem bele.