Naj sije. Foto: AP
Naj sije. Foto: AP

Letos so se med drugim v svojo "naravno" in polno obliko, brez omejitev, vrnile različne elitne prireditve in prestižne zabave. To pomeni, da so drzni in razigrani zvezdniki in zvezdnice s svojimi modnimi izbirami spet poskrbele, da ljudje niso ostali ravnodušni. Revija Nylon je zbrala 15 nenavadnih, ekstravagantnih, divjih in tako legendarnih trenutkov preteklih 12 mesecev.

Privzdignjene obrvi je tako med drugim povzročila tudi Julia Fox. Manekenka se je namreč odločila, da bo med mesecem mode njen zaščitni znak postalo močno, malce razmazano senčilo za veke, ki je sicer dajalo vtis neurejenega reda. Medtem ko se je 32-letnica oprla na črno barvo, se je pevka Doja Cat odločila, da kratke svetle lase med tednom mode v Parizu dopolni s posebno potezo – zgornji del telesa, razen spodnjega dela rok, je "potopila" v zlato barvo.

27-letna glasbenica, s pravim imenom Amala Ratna Zandile Dlamini, si je sicer zaslužila še en "prikimljaj" – med obiskom modne revije znamke Mônot je navdušila s tem, ko se je spet poigrala z barvami za telo. Njen obraz, premazan z belo in modro barvo, je imel pridih likov iz filma Avatar.

Heidi Klum še vedno kraljica noči čarovnic, Dua Lipa bila svetlolaska za en večer

Kim Kadashian je izbor modre barve sicer za noč čarovnic ponesla na novo raven – za zabavo Tracee Ellis Ross se je namreč preobrazila v Mystique, lik iz filmske serije Možje X. Kraljica noči čarovnic sicer še naprej ostaja Heidi Klum, ki se je letos odločila, da bo postala črv. Seveda v kostumu ni preživela celotnega večera svoje tradicionalne zabave za noč čarovnic – od tega je ostala le obrazna maska, telo pa je odela v oprijet, bleščeč pajac.

Nekaj je bilo tudi "svetlih" trenutkov. Čeprav se je veliko slavnih presenetila z barvo svojih obrvi, je izstopala predvsem Kendall Jenner, ki se je odločila za njihovo dramatično posvetlitev. Običajno temnolasa ali dvobarvna Dua Lipa je med grammyji osupnila, ko je na rdeči preprogi, vsaj za tisti večer, v celoti postala svetlolaska.

Med posebnimi pričeskami je kraljevala izbira Alicie Keys, ki je na preprogi Met Gale poskrbela, da je nekaterim zaradi njene umetniške kite zastal dih. To je namreč obkrožalo posebno okrasje, ki je spominjalo na bogato okrašene zgoščenke. Bleščala se je tudi Sheryl Lee Ralph, ki se je za podelitev emmyjev odločila, da svoje lasišče in kito, ki ji je segala do bokov, posuje z obilo kristalčki.

Osupnili sta tudi Gigi in Bella Hadid. Med modno revijo Marca Jacobsa je sestrski tandem dokazal, da jima pristaja kakršna koli pričeska, pa naj bo to tudi t. i. "bundesliga". Poglede je obračala tudi zelena šminka s kovinskim sijem, ki jo je Lupita Nyong'o nosila na premieri filma Črni panter 2 (Black Panther: Wakanda Forever). Seveda je bila pozornost deležna tudi njena kompleksna pričeska.

Lažna pirsinga Lizzo in North West

Machine Gun Kelly se je medtem na podelitvi glasbenih nagrad Billboard pohvalil z eno izmed najdražjih manikir. Na njegovih nohtih, ki so bili premazani s črnim lakom, so se bohotili in lesketali pravi diamanti, ki so bili skupno vredni kar 30.000 ameriških dolarjev (okoli 28.000 evrov). Pozneje so ti postali del prstanov, denar od prodaje pa je šel v dobrodelne namene.

Na črno obarvani šminki je izstopal tudi lažen zlat pirsing v ustnici, ki si ga je na prireditvi MTV VMA nadela glasbenica Lizzo. Z izborom nakita je presenetila tudi šele devet let stara North West. Hči Kim Kardashian in Kanyeja Westa je med pariškim tednom mode na modni reviji Johna Paula Gautiera, tako kot njena mama, namreč nosila verigo, ki je povezovala njeno uho in nos.

Grimes pa je po drugi strani za negotovost med sledilci poskrbela, ko je objavila fotografijo po operaciji, ki jo je pospremila s pripisom: "Naredila sem nekaj norega." Številni so se tako spraševali, ali je dejansko šlo za lepotno operacijo, katere rezultat so vilinska ušesa. Za zdaj to še vedno ostaja uganka.