Ko ima vaš pes drisko, mu ne dajajte ostankov in pazite, da ne zaužije neprimerne hrane na sprehodih. Foto: Reuters
Ko ima vaš pes drisko, mu ne dajajte ostankov in pazite, da ne zaužije neprimerne hrane na sprehodih. Foto: Reuters

Hranimo jo z briketi, saj so nam tako svetovali vzreditelji. Včasih ji pripravimo tudi riž in testenine.

Zelo rada se kopa v potokih, jarkih, in ker živimo v bližini Barja, ji to z veseljem omogočimo. Zanima me, ali je morda za prebavne težave kriva voda, ki jo pije na sprehodih? Poleg vode pa sumim tudi jabolka, ki jih pobira pod drevesi in dostikrat tudi poje. Verjetno so nezrela in črviva. Je lahko to vzrok?

Njeno obnašanje ne kaže slabega počutja, je živahna kot zmeraj.


Driska je pri psih najpogostejši klinični znak različnih prebavnih motenj, pa tudi nekaterih drugih boleznih. Driska se zelo pogosto pojavi po spremembah prehrane, zaužitju pokvarjene ali plesnive hrane, velikih količin sadja, mleka, kosti, hrane z veliko maščobami itd.

Če opažate, da se driska pojavlja, kadar psička poje omenjena jabolka, ki so zelo verjetno tudi vzrok težav, ji poskušajte preprečiti, da bi ta jabolka jedla. Če vas ne uboga na odpoklic, jo imejte na povodcu. Tudi kak dan diete z razkuhanim rižem in skuto ali pustim mesom (piščanjčje ali puranje meso) ne bo odveč. Če se driska po teh ukrepih zaustavi, lahko po dnevu ali dveh preidete nazaj na običajno hrano. Psički ne dajajte ostankov in pazite, da ne zaužije neprimerne hrane na sprehodih.

Če se driska po teh ukrepih ne ustavi, vsekakor obiščite vašega veterinarja, saj poznamo nešteto vzrokov za drisko in le s temeljitim pregledom boste našli pravega in ga tudi ustrezno zdravili.