Nove podobe uniform British Airwaysa je britanski oblikovalec Ozwald Boateng snoval kar pet let.

Kot poroča Guardian, bo vsak pripadnik 30.000-članskega osebja, vključno z osebjem na tleh in inženirji, do poletja oblečen v nove uniforme.

Niso pa hoteli pri letalski družbi slediti konkurenčnemu prevozniku Virgin Atlantic, ki se je odločil za spolno nevtralne uniforme, ali pa, da bi lahko vsak član osebja opravo izbral sam.

Moški člani osebja bodo tako dobili tajlirano tridelno obleko, pri čemer bodo lahko izbirali med oprijetimi ali pa ohlapnejšimi hlačami.

"Naša uniforma je ikonični odraz naše znamke, nekaj, kar nas bo poneslo v prihodnost. Nove uniforme predstavljajo vse najboljše dele moderne Velike Britanije in nam pomagajo strankam podati odličen in izviren britanski servis," je povedal direktor British Airwaysa Sean Doyle.

"Od vsega začetka je šlo za ljudi. Želeli smo si oblikovati linijo uniform, ki jih bo naše osebje s ponosom nosilo – in prepričani smo, da nam je to uspelo."

Pandemija zamaknila uvedbo novih uniform

Pandemija koronavirusne bolezni, zaradi katere so se, kot vse letalske družbe, tudi pri British Airwaysu znašli v hudih finančnih težavah, je uvedbo novih uniform, ki jih je Boateng začel kreirati leta 2018, zamaknila, a zdaj so jih končno razkrili.

Uniforme so večinoma sešite iz do okolja prijaznih materialov, vključno z recikliranim poliestrom in bombažem iz trajnostne pobude Better Cotton.

Stare uniforme, ki jih je oblikoval Julien MacDonald, bodo donirali v dobrodelne namene, reciklirali ali pa razstavili v muzeju British Airwaysa.