Oblikovalka Betsey Johnson s svojo stvaritvijo. Foto: Reuters
Oblikovalka Betsey Johnson s svojo stvaritvijo. Foto: Reuters

Eloizino suito v 18. nadstropju hotela je oblikovala Betsey Johnson in je posvečena najbolj slavni fiktivni stanovalki Plaze. Serija otroških knjig Thompsonove iz 50. let govori o prezgodaj odrasli šestletnici, ki je s svojo varuško, svojim psom Weenie in želvo Skipperdee živela na najvišjem nadstropju hotela.
"Tako rožnata je, tako zabavna," je o pravljičnem liku, ki ji je služil za navdih, povedala Johnsonova in dodala, da je Eloiza med gosti izjemno priljubljena. Upravitelj Plaze Shane Kirge pa je dejal, da je bilo sodelovanje z "vizionarko stila in dizajna, kakršna je Betsey Johnson, neizmerno nagrajujoče" in da čutijo, da je idealen talent za ta projekt.
Punčkasti kič
Soba, dekorirana v rožnati in črni barvi, je polna referenc na priljubljeni knjižni lik in punčkastih poudarkov, po katerih slovi Johnsonova tudi pri svojih garderobnih kreacijah.
S stropa visi lestenec, kuhinjski predel je založen s sladkarijami in rožnatimi kozarci, tla prekriva preproga z zebrastim vzorcem, kraljevska postelja s po naročilu narejeno posteljnino prikazuje podobe Eloize, vzglavje je rožnato in obloženo z bleščicami, na stropu nad posteljo pa se sveti neonski napis "Eloise".

V omari visijo ženska spodnja krila in tutuji - poklon Eloizini ljubezni do preoblačenja -, posebej narejena tkanina z njenimi najbolj znanimi citati pa prekriva francoska vrata kopalnice. Poleg tega na rožnatih stenah suite visijo originalne ilustracije iz knjige avtorice Hilary Knight, TV-zaslon z ravnim ekranom, DVD-predvajalnik ter Eloizine knjige in punčke.
Eloiza vedno ponos Plaze
Eloizina suita, katere cena se začenja pri 995 dolarjih na noč, svoja vrata odpira 16. avgusta. Gostje imajo možnost rezervacije sosednje Edvardijanske suite za "odrasle", kar skupaj znese 2.045 dolarjev na noč.
Knjige o Eloizi so luč sveta ugledale leta 1955, v predverju Plaze pa že vrsto let visi Eloizin portret.