Palazzo Versace si je zamislila Donatella Versace. Foto: www.palazzoversace.com.au
Palazzo Versace si je zamislila Donatella Versace. Foto: www.palazzoversace.com.au
Versacejev servis
Modna hiša Versace ne ustvarja le oblačil, ampak tudi notranjo opremo. Foto: EPA

Hitro je postal hotel, v katerega se radi umaknejo ljudje, ki imajo radi Avstralijo, Versaceja in seveda dovolj pod palcem. Donatella Versace, ki je ustvarjalna direktorica hotela, je v Palazzo Versace oziroma Palači Versace našla ravnotežje med starim in novim, klasičnim in modernim ter na svoj način "zmešala" kulture z vsega sveta. Modna hiša Versace je že pred leti začela oblikovati tudi notranjo opremo, tako da je ves kompleks "oblečen v Versaceja".

V prvem hotelu konzorcija Versace, modna hiša Versace je namreč v zadnjih letih dobila več "sestrskih" družb, je gostom na razpolago 205 sob, 58 apartmajev, 72 "kondominijev", več restavracij in celo marina z 90 privezi.

Za sobo za dve osebi je treba odšteti najmanj 385 dolarjev, kdor pa želi noč preživeti v kraljevskem apartmaju, bo moral plačati nekaj tisoč dolarjev. Ta je velik 160 kvadratnih metrov, v njem pa je prostora za tri odrasle ali dva odrasla in dva otroka. Vsa oprema v apartmaju je "nezmotljivo Versace" - iz najdražjega lesa, porcelana, tkanin ... Ne manjkata niti kotiček v kopalnici in kuhinja, v kateri se na željo gostov spretno zavrti eden izmed izurjenih hotelskih butlerjev.

Gostje Palače Versace se lahko razvajajo v neverjetno razkošnem wellneskompleksu, ki ga je Donatella poimenovala Salus per Aquum, in zapravljajo v odlično založenem Versacejevem butiku. Petične goste, ki se želijo potapljati, pa kar z majhnim letalom zapeljejo do velikega koralnega grebena.

Palača Versace se je v središču pozornosti slučajno znašla letos januarja, ko je med počitnicami v Avstraliji v hotelu zaradi srčne kapi umrl šejk Združenih arabskih emiratov Maktum bin Rašid Al Maktum.