Knjiga Popotovanje po Irski s hladilnikom je postala mednarodna uspešnica. Foto: listverse.com
Knjiga Popotovanje po Irski s hladilnikom je postala mednarodna uspešnica. Foto: listverse.com
Kalifornija
Ena od knjig, ki se je prebila na seznam najbolj nenavadnih vodičev, je vodič po grobovih slavnih v Kaliforniji. Foto: listverse.com
Vodič po plastičnih operacijah
Spletna stran listverse.com opozarja, da je potrebno biti pri upoštevanju nasvetov iz knjige zelo previden. Foto: listverse.com

Spletna stran listverse.com je sestavila seznam desetih najbolj nenavadnih in neobičajnih popotniških vodnikov, kar si lahko predstavljate. Čeprav so nekateri vodniki, roko na srce, čudni, pa obstaja možnost, da bodo številni popotniki, ki iščejo nove in nevsakdanje izkušnje, priložnosti pograbili z odprtimi rokami in se navdušeno podali na raziskovanje novega.

Na spodnjem seznamu si lahko preberete, kateri so najbolj neobičajni turistični vodniki vseh časov.

10. Turistični vodnik za potovanje po vesolju (The Space Tourists Handbook): Če verjametei ali ne, vodnik za potovanje po vesolju dejansko obstaja, in to za ljudi, ki lahko za tovrstno potovanje zapravijo več milijonov dolarjev. Vodnik je poln napotkov, kaj pričakovati, kako se pripraviti na potovanje, in podobnih informacij.

9. Vodnik o straniščnih pripetljajih (Up shit Creek): Vodnik je pravzaprav zbirka neprijetnih zgodbic, povezanih s stranišči, kakci in raftingom. Knjigo je napisal vodnik rafitnga po ameriških rekah in je, kljub svoji nenavadnosti, zelo smešna knjiga, ki jo boste prebrali na dušek.

8. Vodnik za pot po kalifornijskih grobovih, kjer so pokopane znane osebe (Laid to Rest in California): Če načrtujete potovanje po Kaliforniji in vas ne zanimajo domovanja slavnih osebnosti ali pa ste že vse videli, si lahko izberete drugačno spoznavanje slavnih. Zakaj si ne bi ogledali njihovih zadnjih počivališč? Vodnik Laid to Rest in California je pravi naslov za to.

7. Kolesarski vodnik po severnem polu (Biking to the Arctic Circle): Ste si želeli s kolesom obkrožiti severni pol? Večina ljudi na to niti ne pomisli, a je to nekdo naredil, svoje izkušnje pa zapisal, da jih lahko deli z drugimi popotniki. Zagotovo gre za enega bolj nenavadnih vodnikov, a bi ga lahko številni avanturisti z veseljem uporabili.

6. Vodnik za potovanje s tovorno ladjo (Travel by Cargo Ship): Če si želite potovati resnično poceni, je to prava knjiga za vas. Predstavi namreč 120 različnih poti, ki jih lahko prepotujete s tovornimi ladjami, kjer navede tudi ceno in opis različnih ladij, njihovih prostorov in možnosti, da vas ubijejo somalijski pirati.

5. Popotovanje po Irski s hladilnikom (Round Ireland with a Fridge): Avtor knjige se je odločil, da bo svoje enomesečno popotovanje po Irski s hladilnikom ob sebi delil s svetom. Še bolj kot sama knjiga je nenavadno dejstvo, da je postala mednarodna uspešnica in ena najbolje prodajanih knjig. Nekaj že mora biti na tem ...

4. Vodnik po restavracijah s hitro prehrano (Mini-Trips for Maxi-Fun): Najuspešnejša veriga s hitro prehrano McDonalds je napisala turistični vodnik, kjer popotnike usmerjajo v vse, tudi najbolj skrite restavracije s hitro prehrano v ZDA. Knjigo so leta 1970 napisali zaposleni v tej verigi restavracij s hitro prehrano, kjer so opisali kratke, za družine primerne izlete, z zadnjim postankom kje drugje kot v McDonaldsu.

3. Vodnik po plastičnih operacijah (The Complete Medical Tourist): Si želite facelifting? Zmanjšanje želodca? Zamenjavo spola? Če je odgovor pritrdilen, je to knjiga za vas. Namesto da bi zdravnikom v svoji državi plačali pravo premoženje za kozmetične posege, vam knjiga predstavi kraje v Aziji in drugod po svetu, kjer so plastične operacije poceni. A pozor, če boste sledili napotkom knjige, previdno, da vam ne bodo namesto nosu popravili prsi.

2. Vodnik po tovarnah (Other People’s Business): 192 strani dolga knjiga, ki predstavlja več kot sto brezplačnih obiskov različnih tovarn v zvezni državi Ohio, je zelo verjetno ena bolj dolgočasnih knjig, kar jih je. A če vas zanimajo tovarne, ne odlašajte.

1. Vodnik po sploščeni favni (Flattened Fauna): Če vas zanimajo mrtve živali, ki ležijo na cestah Severne Amerike, je to najboljši vodnik, ki ga lahko vozite s seboj v avtu.