Nekateri pasji srečneži se ponašajo tudi z bleščečim nakitom. Foto: EPA
Nekateri pasji srečneži se ponašajo tudi z bleščečim nakitom. Foto: EPA

Kdor misli, da ljudje ob božičnih in novoletnih praznikih obdarujejo le svojo družino in prijatelje, se moti - za številne lastnike hišnih ljubljenčkov je že samoumevno, da pod božično drevo položijo darilo tudi zanje. Na Dunaju imajo za to na voljo mnogo prav temu namenjenih trgovin.

Razvajanje in sprostitev za štirinožce
"Število lastnikov malih živali, ki svoje zveste spremljevalce obdarijo za božič, neverjetno narašča," je povedala Heidi Obermeier iz trgovske verige Fressnapf. V njeni trgovini so za štirinožne prijatelje na voljo najrazličnejša božična darila, od moderne usnjene zofe, zgoščenk s sprostitveno glasbo do kopalnih plaščev in azijskih krožnikov.

Raj za pse in njihove lastnike na Dunaju je tudi trgovina Tierträume (Živalske sanje), kjer prodajajo ovratnice z bleščečimi črkami, pasje bonboniere in stilsko izdelane skodelice.

Pasja trgovina Bunter Hund je medtem opozorila nase z že lanskim Pasjim božičnim sejmom, kjer se je predstavila kot prva dunajska pasja pekarna, kjer se psi med drugim lahko posladkajo z jabolčnimi krekerji s sirom ali tuninimi piškoti.

Da se bodo psi dobro počutili, jih lahko lastniki peljejo celo v njim namenjen lepotilni salon, kjer jih najprej okopajo in skrtačijo, nato pa so štirinožni prijatelji deležni še blagodejnega negovalnega programa z naravnimi izdelki.

A. K.