Mesto ponuja obilico zabave, znano pa je tudi po poceni pivu. Foto: EPA
Mesto ponuja obilico zabave, znano pa je tudi po poceni pivu. Foto: EPA
Berlin ponuja zabavo na vsakem koraku. Foto: EPA
London je z lanskega prvega mesta padel na drugo. Foto: EPA

Najbolj "kul", najbolj poceni, žurerska prestolnica ... Vse te oznake pritičejo Berlinu, zdaj pa je nemško mesto pridobilo še en laskavi naziv - imenovan je za mesto, ki ponuja najboljšo zabavo na svetu.

Tisti, ki ste Berlin že kdaj obiskali, bi se verjetno strinjali s Telegraphovim novinarjem Paulom Sullivanom, ki živi v Berlinu. Mesto je opisal kot najbolj "kul" mesto na svetu s tisočerimi klubi.

"Berlinsko nočno življenje je popolnoma upravičeno svetovno znano kot eno najboljših na svetu, ki ne zahteva strogih kodeksov oblačenja, veliko klubov je skritih in ne omogočajo kakršnega koli fotografiranja, klubi so prijazni do svojih strank, saj so odprti, dokler zadnji obiskovalec ne zapusti prostora ... Od priljubljenih klubov Watergate, Weekend, Berghain in Statbad Wedding do manj znanih klubov, vsi ponujajo zabavo, ki kar traja in traja - in poleg tega vam pivo in morebitni prevoz s taksijem ne bosta izpraznila denarnice," je še dejal.

Zmaga še toliko več pomeni, ker so zmagovalca v anketi popotniške spletne strani GetYourGuide in GoEuro izbirali turisti. Več kot 2.000 turistov je oddalo svoj glas, končne rezultate pa so dobili z ocenami z različnih popotniških spletnih virov, kot sta TripAdvisor in Yelp.

Berlin je bil za najboljše mesto izbran med 1.800 mesti. Anketa je vključevala posamezne kategorije, skupen seštevek pa je Berlinu prinesel zmago. Berlin je prestolnica z najbolj poceni pivom, v kategoriji najboljših klubov in koncertov je zmagal London, najboljše trgovine in bare ima Tokio, New York pa ponuja največ dejavnosti ...

Seznam 25 mest z največ zabave

1. Berlin
2. London
3. Pariz
4. New York
5. Tokio
6. Hamburg
7. Rim
8. Dunaj
9. Barcelona
10. Carigrad
11. Praga
12. Amsterdam
13. San Francisco
14. Moskva
15. Budimpešta
16. Las Vegas
17. Buenos Aires
18. Rio de Janeiro
19. Dubaj
20. Macao
21. Melbourne
22. Bangkok
23. Montreal
24. Capetown
25. New Delhi