Britanci, ki živijo na drugi strani Rokavskega preliva, se imajo tam v večini lepše kot doma. Foto: EPA
Britanci, ki živijo na drugi strani Rokavskega preliva, se imajo tam v večini lepše kot doma. Foto: EPA

71 odstotkov od tisoč Britancev, zajetih v raziskavo angleške revije, ki izhaja v Franciji, meni, da so Francozinje bolj seksi kot Britanke, 56 odstotkov jih meni, da so bolj zapeljive, 66 odstotkov, da se bolje oblačijo, kar 92 odstotkov pa jih je označilo tudi za vitkejše. Kar se tiče francoskih moških, jih ima 59 odstotkov vprašanih Britancev za bolj seksi in bolje oblečene, za večino pa so tako kot predstavnice nežnejšega spola v Franciji tudi vitkejši in bolj zapeljivi kot Britanci.

Po drugi strani pa več kot dve tretjini vprašanih menita, da so Francozi - tako moški kot ženske - manj inteligentni od njih. Več kot 80 odstotkov je poleg tega prepričanih, da imajo Britanci bolj razvit smisel za humor.

Trava bolj zelena v Franciji
Povrh vsega pa raziskava revije TheFrenchPaper še ugotavlja, da je 87 odstotkov vprašanih Britancev srečnejših v Franciji kot v svoji domovini, kar 94 odstotkov pa se jih tam počuti bolje. Vsega skupaj jih v Franciji sicer živi več kot 200.000. "Številni Britanci so prišli v Francijo, da bi uresničili svoje sanje in ugotovili so, da je tam trava bolj zelena," ob tem meni glavni urednik revije Michael Streeter.

A. K.