Kot dodatno prednost Pirana revija izpostavlja tudi bližino mesta Portorož, kjer je najboljša marina v Sloveniji. Foto: BoBo
Kot dodatno prednost Pirana revija izpostavlja tudi bližino mesta Portorož, kjer je najboljša marina v Sloveniji. Foto: BoBo

"Tukaj je le nekaj nebeških destinacij, ki vas bodo morda očarale," so zapisali na spletni strani britanske revije Hello in objavili seznam petih najlepših sredozemskih mest, med katerimi je tudi Piran.

"Ta majhen kos zemlje, ki se na jugozahodu Slovenije razteza v Jadransko morje, je dom enega najbolje ohranjenih in najosupljivejših starih mest v Evropi." Tako se začenja opis mesta na slovenski obali.

Kot največjo znamenitost Pirana so pri reviji izpostavili zvonik cerkve svetega Jurija. "Od tu lahko obiskovalci najbolje občudujejo stari del mesta, ki je obdan s srednjeveškim obzidjem in poln spomenikov, ki govorijo o njegovi zanimivi zgodovini," so zapisali.

Cerkev je bila zgrajena okoli 12. stoletja, današnjo podobo pa je dobila leta 1637. Zvonik cerkve je bil dograjen 1608 in je pomanjšana kopija zvonika cerkve svetega Marka v Benetkah.

Poleg Pirana je revija na seznam uvrstila še Kotorski zaliv v Črni gori, otok Djerba v Tuniziji, mesto Bodrum v Turčiji in italijansko ribiško mestece Portofino.